Teknoloji
Bill Gates Açıkladı, ‘Yapay Zekâ Ajanları Geliyor!’
Gates, önümüzdeki birkaç yıl içinde çevrimiçi ve çevrimdışı hayatlarımızı yaşama şeklimizi tamamen değiştirecek yeni açıklamalarda bulundu.
Microsoft kurucu ortağı Bill Gates, kişisel yapay zekâ aracılarının değiştirileceğini söyledi. “Yakın gelecekte çevrimiçi olan herkes, günümüz teknolojisinin çok ötesinde yapay zekâyla desteklenen bir kişisel asistana sahip olabilecek” diye yazdı. “Ajanlar hemen hemen her faaliyette ve yaşamın her alanında yardımcı olabilecekler. Yazılım işi ve toplum açısından sonuçları derin olacak.” Diye ekledi.
Geçtiğimiz Mayıs ayında Goldman Sachs ve SV Angel’ın yapay zekâ konusundaki etkinliği sırasında Bill Gates ile yaptığı röportajda Bill Gates, yapay zekâyı geliştiren ilk şirket olduğunu söyledi. SEO’yu bozacak bir kişisel temsilci “rakiplere karşı bir adım önde” olacaktır.
Gates, San Francisco’daki bir etkinlikte Inflection’dan bahsetmiş ve “dijital aracının arkasındaki AI kazananının Big Tech’ten mi, yoksa startup dünyasından mı geleceği konusunda 50-50” diyerek “birkaç startup’tan etkilendiğini söylemişti.
O zamanlar Inflection AI , “kişisel zekâ” anlamına gelen ve “empatik, kullanışlı ve güvenli” olması amaçlanan, yani OpenAI’nin GPT-4’ünden, Microsoft’un Bing’inden veya Google’ın Bard’ından daha kişisel ve günlük kullanıma uygun hareket eden Pi’yi yeni piyasaya sürmüştü.
Pi gibi bir sohbet robotu, Bill Gates’in hayal ettiği türden bir kişisel yapay zekâ ajanından hala uzak olsa da (ve bu alanda başka ne gibi yatırımlar planladığı belli değil), açıkça, yola çıkar çıkmaz yapay zekâ ajan treninde olmak istiyor. İstasyon. Aslında Gates, gönderisinde “neredeyse 30 yıldır ajanlar hakkında düşündüğünü ve 1995 tarihli The Road Ahead kitabında onlar hakkında yazdığını, ancak bunların yapay zekâdaki ilerlemeler nedeniyle ancak yakın zamanda uygulanabilir hale geldiğini” söyledi.
Ayrıca şunu ekledi: “Ajanlar yalnızca herkesin bilgisayarlarla etkileşim kurma biçimini değiştirmeyecek. Ayrıca yazılım endüstrisini de alt üst edecekler ve komut yazmaktan simgelere dokunmaya başladığımızdan bu yana bilişimde en büyük devrimi gerçekleştirecekler.”
Kaynak: venturebeat