Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

BilirkiÅŸi heyeti, Amasra’da maden sahasında incelemelere baÅŸladı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

BARTIN’ın Amasra ilçesinde 41 madencinin hayatını kaybettiği grizu patlamasıyla ilgili bilirkişi heyeti, maden sahasında incelemelere başladı.

Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında 14 Ekim’de meydana gelen grizu patlamasında 41 madenci hayatını kaybetti, 11 kiÅŸi ise yaralandı. Olayın ardından Bartın Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından görevlendirilen 6 savcının yürüttüğü soruÅŸturma sürerken, maden, elektrik, jeoloji, jeofizik ve makine mühendisleri ile A sınıfı iÅŸ güvenliÄŸi uzmanlarından oluÅŸan bilirkiÅŸi heyeti oluÅŸturuldu. 7 kiÅŸilik bilirkiÅŸi heyeti, madencilerin avukatları, Bartın Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Faruk Kaynak ve Bartın Baro BaÅŸkanı Ferhat Parlatır eÅŸliÄŸinde facianın yaÅŸandığı maden sahasında incelemelere baÅŸladı.

Soruşturma aşamasında el konulan maden sahası ve binadaki görüntü ve ses kayıtları ile yer altındaki işçilerin konuşmasını kaydeden cihazların Emniyet Müdürlüğü’nde incelenmesine başlandı. Karakutu olarak da adlandırılan gaz ölçümlerini, hava akış oranını, ses ve görüntü kayıtlarını barındıran bilgisayarların ilerleyen aşamada savcılık tarafından görevlendirilen bilirkişilerce raporlanacağı öğrenildi. Genel Maden İşçileri Sendikası yetkililerinden alınan bilgiye göre bu kayıtların açılması için herhangi kriminal bir işleme gerek olmadığı bildirildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam