Sağlık
Beyin ölümü gerçekleşen Ahmet’in organları umut oldu


Hacıabdullah Mahallesinde 8 Haziranda otomobille çarpışan motosikletteki Ahmet Tatar ağır yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalesinin ardından Tatarı Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Burada tedavi gören Tatarın, dün beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Ahmet Tatarın organlarını bağışlama kararı aldı. Tatarın kalbi, karaciğeri, böbrekleri ve korneaları yapılan operasyonla alındı. Hava ambulansına konulan organlar, nakil bekleyen hastalar için farklı illere gönderildi.
AİLESİ ONURLU BİR KARAR ALDI
Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kürşad Ramazan Zor, Tatarın ailesine başsağlığı dileyerek, “6 gün önce trafik kazası sebebiyle hastanemize başvuran hastamızın, yoğun bakım tedavisi sırasında maalesef beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi bu zor süreçte onurlu bir karar alarak, organ bağışı yaptı. Tatarın organları 5 hastaya umut olacak. Allahın izniyle bu organlarla hayat bulan hastalarımız, şifalarına kavuşacak” diye konuştu.
BAŞKALARINA HAYAT VERMEK İSTEDİK
Ahmet Tatarın babası Hasan Tatar ise acı dolu bir süreç yaşadıklarını belirterek, “Oğlumuzun organlarını bağışlayarak başkalarına hayat vermek istedik. Allah herkese sağlık versin. İnşallah organların bağışlandığı çocuklar sağlığına kavuşur. Bu zor zamanda bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ahmet Tatarın cenazesinin, yarın Hacıabdullah Mahallesindeki törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.
