Dünya

Beyaz Saray’dan Gazze açıklaması

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın toplantısında, Gazzede ateşkes sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu. Leavitt, ABD Başkanı Donald Trumpın sunduğu 20 maddelik planın hem bölge ülkeleri hem İsrail hem de uluslararası kamuoyu tarafından kabul edildiğini vurguladı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Hamasın cuma günü verdiği yanıtın da Trump tarafından olumlu şekilde karşılandığını kaydeden Leavitt, “Başkan, Gazzede barışın mümkün olduğuna inanıyor. Bu nedenle bu ayrıntılı planı sundu. Bunun ilk adımı, ateşkesin sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılmasıdır. Ardından, kalıcı ve uzun süreli barışın sağlanmasına yönelik görüşmeler sürecek. Ancak, çok uzun süredir savaşın yıktığı Gazzede barışın sağlanması için güvenlik garantileri ve iyi yönetişim gerekir. Yönetimin iki önceliği bu konular olacaktır” ifadelerini kullandı.

Leavitt, Mısırdaki müzakerelerin devam ettiğini, ABD ve ilgili tarafların katılımıyla sürecin somut şekilde nasıl ilerleyeceğine ilişkin görüşmelerin sürdüğünü söyleyerek, “Umarız bu, dünyanın bugüne kadar gördüğü en büyük barış anlaşmalarından biri olur” diye konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version