Türkiye
Bedelli Askerlikte Yeni Dönem: Kışlasız Bedelli Meclis’e Sunuldu! İşte Son Durum
Bedelli askerlikte ‘Kışlasız’ talebi gündemdeki yerini koruyor.
Bedelli askerlikteki 28 günlük kışla şartının kaldırılması, gençler arasında gündemdeki yerini koruyor. Sosyal medya üzerinden seslerini duyuran gençler, ‘kışlasız bedelli askerlik’ taleplerine destek bulmak için kampanyalar düzenlemeye devam ediyor. Son olarak DEVA Partisi, bu konuda gençlere destek vererek kışla zorunluluğunun kaldırılması yönünde TBMM’ye bir teklif sundu.
Bedelli Askerlikte 28 Gün Şartı Kalkacak mı?
Uzun süredir bedelli askerlikte kışla zorunluluğunun kaldırılmasını talep eden gençler, geçmişte 2011-2014 yıllarında olduğu gibi, ‘kışlasız bedelli askerlik’ uygulamasının yeniden getirilmesini istiyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen de gençlerin bu taleplerini gündeme taşıyarak TBMM’ye kanun teklifi sundu. Peki, bedelli askerlikte 28 gün kışla şartı kalkacak mı? İşte detaylar…
Gençler ‘Kışlasız Bedelli’ Talebini Sürdürüyor
Bedelli askerlik ile askerlik hizmetini tamamlamak isteyen gençler, her 6 ayda bir güncellenen bedelli askerlik ücretini ödeyerek başvuru yapıyor. Ancak 28 gün kışlaya gitme şartı gençlerin tepkisini çekiyor. Sosyal medya üzerinden kampanyalarla ‘kışlasız bedelli askerlik’ talebini duyuran gençler, iş kaybı ve ailevi sorumluluklarını gerekçe göstererek bu şartın kaldırılmasını istiyor.
Siyasi Partilerden Gençlere Destek
Gençlerin taleplerini dikkate alan siyasi partilerden de destek gelmeye başladı. DEVA Partisi, bu konuda önemli bir adım atarak gençlerin ‘kışlasız bedelli’ taleplerini Meclis gündemine taşıdı. Gençler, tüm partilerden destek beklediklerini ifade ediyor ve bedelli askerlikte kışla zorunluluğunun kalkmasının, ekonomiye de katkı sağlayacağını belirtiyor.
DEVA Partisi’nden Kanun Teklifi
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, 28 günlük kışla hizmetinin kaldırılması için kanun teklifini TBMM’ye sundu. Ekmen yaptığı açıklamada, “Bedelli askerlikte kışla zorunluluğunu kaldırmak, yükümlülerin iş ve sosyal hayatındaki olumsuz etkileri en aza indirecek, aynı zamanda devletin gereksiz harcamalardan kaçınmasını sağlayacaktır,” diyerek teklife olan gerekçesini paylaştı.
BİZİ TAKİP EDEREK DESTEK OLUN…
KAYNAK: HABER MERKEZİ