Connect with us

EĞİTİM

BAU Ağız ve Diş Hastanesi açılıyor

Yayınlanma tarihi:

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Diş Hekimliği Fakültesi, öğrencilerin klinik uygulama eğitimini gerçekleştirebileceği Ağız ve Diş Hastanesi’ni Beşiktaş’ta hizmete sokuyor. 

DİŞ HEKİMLİĞİ HASTANESİ BALMUMCU’DA HİZMET VERMEYE BAŞLIYOR 

Üniversitenin yaptığı yazılı açıklamada Beşiktaş ilçesi Balmumcu semtinde faaliyete geçecek olan hastane ile ilgili aşağıdaki bilgilere yer verildi: 

“Beşiktaş ilçesi Balmumcu semtinde günde yaklaşık 1.500 hastanın tedavi hizmeti alabileceği diş hastanesi, BAU Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin teorik eğitimlerinin yanı sıra uygulama eğitimlerini gerçekleştirmesine olanak tanıyacak. BAU Ağız ve Diş Hastanesi’nde bünyesinde, 15 bin metrekare kapalı alanda, 183 diş ünitesi, 2 genel anestezi ameliyathanesi, 1 sedasyon ünitesi, multidisipliner diş hekimliği klinikleri, Sürekli Diş Hekimliği Eğitim Merkezi, yüksek teknoloji ile donatılmış eğitim laboratuvarları ve protez üretim merkezi barındırıyor.” 

‘’DİŞ HEKİMLİĞİ; TIP, MÜHENDİSLİK, SANAT VE BİLİMİN MÜKEMMEL BİR KARIŞIMIDIR” 

Geleceğin nitelikli diş hekimlerini yetiştirme anlayışına uygun olarak eğitim verecekleri yeni yerleşkelerine kavuşacakları için mutlu olduklarını söyleyen BAU Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Basa, “Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine, ağız sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunu kabul eden ‘’bütüncül hasta tedavisi yaklaşımı’’ ile güncel teknolojik gelişmeler neticesinde ortaya çıkan ‘’Dijital Diş Hekimliği’’ uygulamalarını da içine alarak oluşturduğu genişletilmiş bir eğitim müfredatı sunmaktadır. Bu yaklaşımın en önemli tamamlayıcısı teorik bilginin yanı sıra uygulama eğitimlerinin de verimli gerçekleşmesidir. BAU Ağız ve Diş Hastanesi, öğrencilerine bu imkânı sağlayacaktır” dedi. Burada aldıkları eğitim ile öğrencilerin hekim olmanın yanı sıra yaratıcı da olacaklarını söyleyen Prof. Dr. Selçuk Basa: “Hastalarından olumlu geri bildirim, memnuniyet ve takdir almak için çok çalışacaklar. Bu çaba onları birer sanatçı yapacak. Sanatlarını yaratmak için bilgisayarları, ölçüm cihazlarını kullanarak çalışmalarını tasarlayacak ve bazı karmaşık aletleri, teknikleri, mekanik ve elektrikli ekipmanları kullanacaklar bu da onları birer mühendis yapacak. Son olarak, başkalarının daha sağlıklı olmasına, yüzlerinde güzel gülümsemelere sahip olmasına ve özgüvenlerinin artırmasına yardımcı olacaklar ve bu da onları işlerini iyi bilen ve çok seven hekimler yapacak” dedi.  

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla