Türkiye
Batman – Kanser hastası Yasin, Galatasaraylı futbolcularla tanışmak için yola çıktı
BATMANda Ewing Sarkomu (Kemik veya yumuşak dokuda oluşan kanser) teşhisi konulan ve 5 yıldır tedavi gören Muhammed Yasin Serik (12), hayali olan Galatasaraylı futbolcularla tanışmak için İstanbula doğru yola çıktı.
Fatih Mahallesinde oturan Selman ve Rızkiye Serik çiftçinin 3 çocuğundan ikincisi Muhammed Yasine, 7 yaşında Ewing Sarkomu teşhisi konuldu. Kemik kaybı nedeniyle sağ ayağı, sol ayağından 11 santimetre kısa olan ve desteksiz yürüyemeyen Muhammed Yasin, 5 yılda 6 kez ameliyat oldu. Hastalığı nedeniyle kayıtlı olduğu Fatih Ortaokuluna gidemeyen Muhammed Yasin, Milli Eğitim Bakanlığının Evde Eğitim Hizmetleri uygulamasından yararlanarak eğitim aldı. Öğretmenlerinin eve gelerek ders anlattığı Muhammed Yasin, girdiği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında da (İOKBS) 80 sorudan 77sini doğru cevaplayarak 488,947 puan aldı.
VALİ CANALP TALİMAT VERDİ
Okula gidemeyen Muhammed Yasin, evinde düzenlenen karne töreniyle de karnesini Vali Ekrem Canalpten aldı. Törende Muhammed Yasinin en büyük hayalinin Galatasaraylı futbolcularla tanışmak olduğunu öğrenen Vali Ekrem Canalp, tanıştırma sözü verdi. Vali Canalpin talimatıyla tüm masrafları karşılanmak üzere Muhammed Yasin Serik ve ailesi hem Galatasaraylı futbolcularla tanışmak hem de İstanbulu gezmek üzere yola çıktı.
ONLARLA BULUŞACAĞIM VAKTİ HEYECANLA BEKLİYORUM
Vali Ekrem Canalpa teşekkür eden Muhammed Yasin Serik, “Ben kanser hastası olduğum için okula gidemedim. Evde aldığım eğitimler sayesinde girdiğim bursluluk sınavında yüksek bir puan aldım. Karne gününde vali amca beni ziyarete gelmişti. Benim en büyük hayalimin Galatasaraylı futbolcularla tanışmak olduğunu öğrendiği için bana bir sürpriz yaptı. Beni ziyaret ettiği zaman bana seni İstanbula futbolcuların yanına göndereceğim demişti. Şimdi bugün beni İstanbula gönderiyorlar. Galatasaraylı futbolcularla tanışmaya gideceğim. Onlarla tanışacağım için çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Onlarla buluşacağım vakti heyecanla bekliyorum. Bol bol fotoğraf çektireceğim. İmzalı formalar alacağım. Benim bu hayalimi gerçekleştiren vali amcaya çok teşekkür ediyorum” dedi.
ÇOCUĞUMUN HAYALİ GERÇEK OLACAK
Baba Selman Serik ise “Benim oğlum evde almış olduğu eğitimler sayesinde bursluluk sınavını kazanmıştı. Sayın Valimiz, oğlumun karnesini evdeki karne töreninde teslim ettiği zaman, oğlumu Galatasaraylı futbolcularla tanıştırma sözü vermişti. Bugün valilik bünyesinde valinin yapmış olduğu bir program çerçevesinde İstanbula, Galatasaraylı futbolcularla tanışmak için oğlumu İstanbula götürüyoruz. Sayın Valimiz Ekrem vey, çocuğumu Galatasaraylı futbolcularla tanıştırmak için yoğun çabalar sarf etti. Bu çabasından dolayı Sayın Valimize çok teşekkür ederiz. Çocuğumun hayali inşallah gerçek olacak. Oğlumun bu hayalinin gerçekleşmesi bu hastalıkla mücadele eden diğer çocuklara da umut olacak diye düşünüyorum. Bu sayede bu hastalıkla mücadele eden diğer çocuklarda asla pes etmemeleri gerektiğini görecekler” diye konuştu.
Haber-Kamera: Bayram AYHAN/BATMAN,