Türkiye
Balıkesir kırsalında karla mücadele çalışması devam ediyor


BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi kar yağışının görüldüğü 16 ilçede toplam 555 personel ve 214 araç ile karla mücadeleye gece gündüz devam ediyor. Ana arterlerde tüm yollar açık iken bazı kırsal mahalle yollarında yol açma çalışmaları sürüyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi (BAKOM) Balıkesir Valiliği, karayolları ve ilçe belediyeleri birlikte koordineli olarak karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan da Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından besleme noktalarıyla yerleşim alanlarının dışında kalan bölgelere sokak hayvanları için mama bırakıldı.
21 İLÇEMİZİN 6’SI DIŞINDA HER YERDE KAR VAR
Åžehir içinde ana arterlerde kar yağışı dolayısı ile herhangi bir sorun yaÅŸanmazken, Balıkesir BüyükÅŸehir Belediyesi BaÅŸkanı Yücel Yılmaz, “Biz zaten ÅŸehrimiz için hep alarmdayız. Evet kar berekettir, doÄŸanın kendini yenilemesidir. Beyaz örtüyle Balıkesir’imiz çok uzun zamandır bu kadar güzel bir ÅŸekilde örtülmemiÅŸti. Tabii bunun da zahmeti var. Özellikle ulaşımla ilgili ve birbiriyle entegrasyonuyla ilgili. Biz de belediyemiz kara yollarımız, valiliÄŸimiz hep beraber bu yolların daima açık kalması konusunda teyakkuz halindeyiz. Yirmi ilçemizden altısında hariç hepsinde kar var. Dün gece bir Sındırgı’daydık. Sındırgı ilçemizde hiç kar yokken Bigadiç’e geldiÄŸimizde mahsur kaldık biz de bir tır kaymasından dolayı. Eve oldukça geç ulaÅŸabildik. Ama ekiplerimiz, jandarma emniyet güçlerimiz, karayollarımız valiliÄŸimiz, BAKOM dediÄŸimiz Balıkesir acil afet koordinasyon merkezindeki tüm arkadaÅŸlarımız yolda kalanlara yiyecek dağıtmadan araçları çekmesine veya misafir etmeye kadar tüm hazırlıklarımızı yaptık. Kırsal mahallelerimizde yollarımız kar denince hemen açıyoruz. Biliyorsunuz bundan önceki yaza çok endiÅŸeli girmiÅŸtik barajlarımız yüzde 50-60 civarında doluluÄŸu vardı. Yazın da buna uygun tedbirler alıp kimse susuz kalmaması, herhangi bir kuraklık yaÅŸanmaması için bayağı tedbir almıştık. Bu mart ayının 10’unda yaÄŸan kar bizi oldukça mutlu etti. Cemre düştükten sonra karın yaÄŸması ayrı bir inÅŸallah barajlarımız, topraklarımız suyla buluÅŸtu. Alarmların renkleri deÄŸiÅŸebilir. Biz zaten ÅŸehrimiz için hep alarmdayız. Yani Vali Bey’le emniyet güçlerimizle, karayollarımızla hep iletiÅŸim halindeyiz. Åžu anda ne problem çıkarsa müdahale edilecek. Biz Ä°stanbul gibi nüfusu çok yoÄŸun deÄŸil ama Ä°stanbul’un üç katı büyüklükte bir ÅŸehiriz. Yani orada belki bir olumsuzluktan binlerce, yüz binlerce etkileniyor. Ama biz aynı çabayı on beÅŸ kiÅŸi için, yolda kalan üç kamyon üç araç için sarf etmeye hazır bir ÅŸekilde bekliyoruz. O nedenden dolayı ÅŸartlarımız biraz farklı. Yüzde 48’i orman olan bir ÅŸehirden bahsediyoruz. DaÄŸ yolları 5 bin kilometre kırsal mahallesi ve üç ana büyük ÅŸehrin ana arterinden bahsediyoruz. Åžu anda başımıza gelmiÅŸ hiçbir kaza yok. Allah’ın izniyle bu zorlu süreci vatandaşımızın bilinçli davranışlarıyla kolay atlatacağız” dedi.
