Yerel

Balıkesir- ‘El Ele İki Kıyı, İki Teker Dostluk Sürüşü’ gerçekleşti

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

TÜRKİYE ve Yunanistan, dostluk köprülerini bisiklet pedallarıyla kuruyor. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, 19–21 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘El Ele İki Kıyı, İki Teker Dostluk Sürüşü’ ile Ege’nin iki yakasında bisiklet kültürü ve dostluk pekiştirildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, Türkiye-Yunanistan arasında düzenlenen ‘El Ele İki Kıyı, İki Teker Dostluk Sürüşü’, Lesvos Bisiklet Kulübü ev sahipliğinde; Susurluk Bisiklet Platformu, Balıkesir Bisiklet Spor Kulübü, Adramyttene Bisiklet ve Doğa Sporları Grubu ile Kazdağları Bisikletçilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Midilli Şehir Turu, Perama Sahil Turu, Moria Su Kemeri Turu, kültürel etkinlikler ve doğa sürüşleri yapan katılımcılar, 3 gün boyunca hem pedal çevirdi hem de kültürel paylaşımlarla, dostluklarını pekiştirdi. Sporun ve hareketliliğin önemine dikkat çeken etkinlik, çevre dostu ulaşımın ve sürdürülebilir şehir yaşamının da altını çizdi.

TÜRKİYE’DEN 13 BİSİKLETÇİ KATILDI

Hakan İldeniz, Burak Engin, Altay Işık, Kenan Benli, Hakan Beytur, Volkan İkiz, Hakan Erol, Suat Avcı, Halime Sancılı, Çağdaş Yıldırım, Mehmet Altınışık, Serap Akıncı ve Deniz Aziz Batga’nın pedal bastığı etkinliğe, Midilli Belediye Başkanı Panagiotis Christofas, Belediye Başkan Yardımcısı, Turizm ve Girişimcilik Sorumlusu Nico Giannakas, Kentsel Bisiklet Denetmeni Dimitris Mautatidis, Sosyal Hizmetler Yetkilisi Spyros Myron Pavlis, Sosyal Hizmetler Gönüllüsü Nesrin Ermiş, Lesvos Bisiklet Kulübü Başkanı Dimitris Dimitriadis, Genel Sekreteri Babis Arapis ile Yunanistan Bisiklet Şampiyonu Yorgos Saraidaris katkı sundu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

PEDALLAR DOSTLUK İÇİN DÖNDÜ

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Projenin ilk etabının, 5 Temmuz’da Burhaniye Ören’deki Pegasus Heykeli önünden start alan Kaz Dağları Dostluk Sürüşü ile başladığını hatırlatan Proje Sorumlusu Kenan Benli, etkinlikle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Ege’nin iki yakasında, aynı pedal gücüyle barış ve dostluk mesajı verdik. Avrupa Hareketlilik Haftası’nı birlikte kutlamak da bu projeye ayrı bir anlam kattı. Sporun evrensel diliyle kültürleri birleştiren, sınırları ortadan kaldıran çok değerli bir adım oldu” ifadelerini kullandı.

Haber: Zeki KARADENİZ-Kamera: SUSURLUK (Balıkesir),

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version