Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Bakan Yanık: Nisanda 2,7 milyar TL yaşlı ve engelli aylığı yatırdık

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, nisan ayı içinde 2,7 milyar TL tutarında yaşlı ve engelli aylığını hesaplara yatırdıklarını açıkladı.

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, nisan ayında yaklaşık 1,5 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ödemesi yaptıklarını belirterek, yaklaşık 1,2 milyar TL de engelli aylığını da hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını kaydetti. Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirten Bakan Yanık, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda nisan ayında 2,7 milyar TL yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık” ifadelerini kullandı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam