Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

Bakan Tunç: İmralı ile ikinci görüşmeye ilişkin talepte bulunulmadı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMMde AK Parti grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, DEM Partinin terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalanla ikinci görüşme için henüz talepte bulunmadığını belirterek, “İkinci görüşmeyle ilgili henüz bir talepte bulunulmadı. Talepte bulunulduğu takdirde bunun değerlendirmesini Adalet Bakanlığı olarak gerçekleştiririz. Terörsüz Türkiye için büyük bir çaba var. 40 yıldan bu yana ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden, gelişme ve kalkınmasının önünde engel olan PKK terör örgütünün tamamen lağvedilmesi ve terörsüz bir Türkiye, iç cepheyi güçlendirerek, milli birlik ve kardeşliğimizi daha da kuvvetlendirerek Türkiyenin Türkiye Yüzyılında daha da güçlü olması noktasında büyük bir çaba var. Bu çabaya hep beraber destek veriyoruz. Bu anlamda da yeni görüşme talebi olursa bunu tabii ki değerlendiririz” diye konuştu.

SORUŞTURMA SÜRECİNİ BEKLEMEK LAZIM

Bakan Tunç, Beşiktaş Belediyesine yönelik soruşturma hakkında, “Beşiktaş Belediyesi ve 47 kişi hakkında bir soruşturma söz konusu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızın gerçekleştirdiği bir soruşturma. Bu soruşturma başladığında, maalesef yargıya yönelik birtakım haksız tepkiler söz konusu oldu. Burada soruşturma gizli, henüz gözaltı süreci, ifadeleri alınıyor. Dosyadaki delilleri suçlamaları bilmeden yargıya yönelik yapılan yakışıksız ifadeleri kabul etmek mümkün değil. Hep beraber soruşturmanın sürecini beklemek lazım. Hiç kimse hukuk karşısında daha yüce değildir. Yapmış oldukları yanlışların, eğer bir suç unsuru varsa bunun hesabını soracak olan yargıdır” dedi.

TALİHSİZ AÇIKLAMALARI OLDU

İstanbul Barosunun bir açıklaması nedeniyle, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından işlem başlatıldığını aktaran Tunç, “Ülkemizde yargılanırken hem davası hem de soruşturması devam ederken Suriyeye kaçan 2 sanıkla ilgili. Güvenlik güçleri ile gerçekleşen bir çatışmada etkisiz hale getirilmesi sonrasında, bunların gazetecilik faaliyeti nedeniyle etkisiz hale getirildiği yönünde İstanbul Barosunun bir açıklaması söz konusu oldu. Baro açıklamasında da Türkiye Cumhuriyeti devletini; Cenevre Sözleşmesini, Roma Statüsünü, insancıl hukuku ihlal ettiği ve bunun savaş suçu teşkil ettiği yönünde maalesef talihsiz açıklamaları oldu. Bu açıklamalar, baroların amacı dışında yapılan faaliyet kapsamında değerlendirildiği için Avukatlık Kanununun 77nci maddesinin 5inci fıkrası gereğince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan bir soruşturma söz konusu oldu. Bu soruşturmada da İstanbul Barosu başkan ve yönetiminin Avukatlık Kanunu 77nci maddesi gereğince görevlerine son verilmesiyle ilgili bir davaname açıldı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesinde bu davaname görülecek” ifadelerini kullandı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir