Connect with us

POLİTİKA

Bakan Tekin: Parti ayrımı yapmadan, yerel yöneticilerin eğitim ve öğretime desteklerini takdir ediyorum

Yayınlanma tarihi:

MİLLİ Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Ben gittiğim her yerde, parti ayrımı yapmadan, partisine bakmadan, yerel yönetim mensubu olan, yerel yönetici olan kişilerin eğitim ve öğretim süreçlerine desteklerini gerçekten çok önemsiyorum ve takdir ediyorum. Bu anlamda, kim yerel yönetimlerden, hangi partiden olursa olsun eğitime destek oluyorsa, biz de kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli ziyaret ve açılış törenlerine katılmak için Konya’ya geldi. Konya Organize Sanayi Anaokulu açılış törenine katılan Bakan Tekin, konuşmasında, eğitime verilen değere dikkati çekerek, “Ben gittiğim her yerde, parti ayrımı yapmadan, partisine bakmadan, yerel yönetim mensubu olan, yerel yönetici olan kişilerin eğitim ve öğretim süreçlerine desteklerini gerçekten çok önemsiyorum ve takdir ediyorum. Bu anlamda kim yerel yönetimlerden hangi partiden olursa olsun eğitime destek oluyorsa, biz de kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakan Tekin, 28 Şubat sürecinin sadece imam hatipler için değil, meslek liseleri için de telafisi olmayan boşluk ortaya çıkardığını, hem öğrenci tercihi hem de eğitim öğretim süreci açısından ciddi kesintiye uğramasına sebebiyet verdiğini kaydetti. Bu sorunu, ‘Proje Okulu’ adlı projeyle çözmeye başladıklarını ifade eden Bakan Tekin, ”2014 yılında ‘Dershane Kanunu’ diye bilinen kanunun içerisinde ‘Proje Okulu’ diye bir kavram ürettik. Proje okullar, sayesinde sektörle protokoller yaparak, biraz önce söyledim, bu 3 konuda, sektöre ve okullara ayrıcalık tanıyarak yeni bir okul türü icat etmiş olduk” diye konuştu.

BAŞARILARA ‘PROJE OKUL’ MANTIĞI KATKISI

Spordaki başarılara ‘Proje Okulu’ mantığının katkısı olduğunu ifade eden Bakan Tekin, şunları söyledi:

“Şimdi aynı şekilde bir başka eksiklik de daha önce çıraklık olarak bildiğimiz mekanizmanın ortadan kalkmış olmasıydı. Onu gidermek için de ortaöğretimle beraber sahada yetişen, eski adıyla çırak, usta, kalfa unvanlarına sahip kişilerin yetiştiği merkezler ürettik. Mesleki eğitim merkezi bunlar. Bence, şahsen kendi adıma radikal bir adım atıldı. Devasa bir atıldı. Sonra sektörle oturduk, bu konularla ilgili protokoller yaptık. Konya’da, Konya Ticaret Odası, bizden hangi evsafta bir meslek lisesi istiyor? Bu meslek lisesinde hangi evsafta kişilerin eğitim öğretim vermesi Konya Ticaret Odası için uygundur? Hangi nitelikli öğrencilerin seçilmesi uygundur? Oturduk, protokollerle böyle bir alan oluşturduk. Sonra bu protokollerle oluşan okullara, ‘Proje Okulu’ndan vererek sektörden bir tecrübeli, tırnak içinde söylüyorum, bir mühendis, bir ustabaşı, oradaki bir eğitimci, her kimsenin gelip bizim okullarımızda bu evsaftaki dersleri vermesinin önünü açtık. Bunu sadece meslek liseleri için yapmadık. Bunu spor liseleri için yaptık. Voleybol Lisesi bunun bir örneğidir. Bugün bayan voleybol takımının elde ettiği başarılarda ‘Proje Okulu’ mantığının çok büyük bir katkısı var. Bütün projelerimiz başarılı oldu mu? Olamadı. Mesela Futbol Federasyonu’yla yaptığımız, Riva’daki futbol lisesi, istediğimiz başarıyı elde edemedik. Ama onu da geçen hafta federasyon başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi ile konuştuk, o da çok heyecanlı ve bu projeye sahip çıktı. Tekrar başlatıyoruz. Onu da hayata geçireceğiz.” Konuşmaların ardından okulun açılışı yapıldı.

​  

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla