Türkiye

Bakan Tekin, koltuğunu 11 yaşındaki Kenan Ata’ya devretti

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Bakan Yusuf Tekin, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 105’inci yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli okullardan gelen öğrencileri kabul etti. Anıtkabir ve TBMMdeki törenlerin ardından Bakanlığa gelen Tekin, burada ellerinde Türk bayrakları taşıyan çocuklar tarafından karşılandı. Çocuklar, bando takımı eşliğinde Bakan Tekine makam odasına kadar eşlik etti. Kendisini ziyarete gelen öğrencilerle bir süre sohbet eden Tekin, makamını temsili olarak Etimesgut Cenk Yakın Ortaokulu 6ncı sınıf öğrencisi Kenan Ata Hasbala devretti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Bakan Tekin, ülkenin çocuklarını yetiştirecek öğretmenlere sonuna kadar güvendiğini söyleyerek, tüm çocuklara baht açıklığı diledi. Bakan Tekin, “Şunu bilsinler ki biz her ne yapıyorsak onların iyiliği için yapıyoruz. Biz her ne yapıyorsak onların mutluluğu için yapıyoruz. Biz her ne yapıyorsak onlar dünyadaki muadilleriyle rekabet edebilsin, onlardan daha iyi yetişsinler diye yapıyoruz. Onlar da bizim kendileri için yaptığımız bu fedakarlıkların, bu çalışmaların karşılığını veriyorlar. Onlara da bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bugün de bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı görevimi kendilerinden çok şey beklediğimiz, çok ümit var olduğumuz çocuklarımızı ve kardeşlerimizi temsilen Kenan Ata kardeşimize devrediyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLERİN KENDİNİ DAHA İYİ İFADE ETMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Koltuğu devralan çocuk bakan Kenan Ata Hasbal ise 23 Nisanı çocuklara armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürke teşekkür ederek konuşmasına başladı. Bakanlığı süresince okullarda ve eğitimde yapmak istediği ufak değişiklikleri paylaşan Hasbal, “Okul bahçelerimiz bundan sonra daha fazla yeşil alan barındıracak ve meyve ağaçlarıyla dolu olacak. Okul bahçelerine kaydırak, salıncak ve ağaç evler kuracağız. Her okulumuzun bahçesinde bir sera olacak. İçerisinde bitki ve yiyecekler öğrenciler tarafından yetiştirilecek. Her okulumuzun en az 1 tane sahiplendirilmiş evcil hayvanı olacak. Bu hayvanlarımızın her türlü ihtiyaçlarıyla öğrencilerimiz ilgilenecek. Okullarımızda resim, müzik, bilişim atölyelerinin sayıları artırılıp var olan atölyelerimiz geliştirilecek. Öğrencilerin çömlekler yapabileceği çömlekçilik atölyelerinin yanı sıra çinicilik, ebru, ipek böcekçiliği, enstrüman yapımı gibi geleneksel el sanatları ve değerlerin öğretildiği atölyeler açacağız. Bütün eğitim kademelerine drama dersi ekleyerek her öğrencinin drama etkinlikleriyle kendini daha iyi ifade etmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin ve Hasbal, 23 Nisan kutlamaları kapsamında çocuklar için Bakanlık bahçesine kurulan etkinlik alanını ziyaret etti. Öğrenciler, bayrama özel mesajların yer aldığı Gazete Çocuk ile Hakimiyet-i Milliye Gazetesinin 23 Nisana özel nüshasını, Bakanlığın minik misafirlerine ve Atatürk Bulvarından geçenlere dağıttı. Bakan Tekin, daha sonra öğrencilerden oluşan bando takımıyla TBMM’ye doğru yürüdü.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version