Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Bakan Özer: İlk defa yazın kütüphaneler açık olacak

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

FATÄ°H Vefa Lisesi’ndeki Ä°lber Ortaylı Kütüphanesinin açılışında konuÅŸan Milli EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, “17 Haziran’dan sonra kütüphanelerimiz ilk defa yazın tüm Türkiye’de açık kalacak. Öğrencilerimiz 81 ilde 922 ilçemizde kütüphanelerimizi aktif olarak kullanabilecekler” dedi.  

Fatih’teki Vefa Lisesi’nde İlber Ortaylı Kütüphanesi açıldı. Kütüphanenin açılışına Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve kütüphaneye ismi verilen tarihçi yazar İlber Ortaylı’nın yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Lise öğrencileri Bakan Özer’i ve İlber Ortaylı’yı kapıda çiçeklerle karşıladı.  

HEDEFİMİZ YILSONUNA KADAR 100 MİLYON KİTAP 

Kütüphanenin açılışında konuÅŸma yapan Milli EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, kütüphanesiz okulun kalmayacağına vurgu yaparak, “Ä°ster merkezde olsun, ister ilçelerde, ister köyde olsun tüm okullarımızda artık kütüphane var. Kütüphaneyle ilgili ikinci bir hamle yaptık bu da kitap sayısını artırmak. Bugün kütüphanelerimizde 70 milyon kitap var. Öğrenci başına düşen kitap sayısı 3.6’ya çıktı. Yılsonuna kadar hedefimiz 100 milyon kitabı tüm kütüphanelerimizde öğrencilerimizin hizmetine sunabilmek” dedi. 

YAŞAYAN HAZİNELERİMİZİ YAŞARKEN OKULLARIMIZLA BULUŞTURACAĞIZ 

Kütüphaneleri okulların kalbi yapmak için çalıştıklarını belirten Bakan Özer, “Ä°kinci adımımız, yaÅŸayan insan hazinelerimizi, Ä°lber Ortaylı gibi kıymetli hocalarımızı bu kütüphanelerle, okullarla buluÅŸturabilmek. Diyoruz ki; ‘Kıymetli hocam siz bu ülke için çok güzel ÅŸeyler yaptınız. Bakanlık olarak size çok mütevazı bir katkı sunmaktan, bu niÅŸaneyi buraya vermekten büyük mutluluk duyuyoruz’ birinci mesajımız bu. Ä°kincisi ise, ‘Kıymetli hocam, bu okul artık size emanet. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz size emanettir. GeçmiÅŸin dinamiklerini tarih bilinciyle, coÄŸrafya bilinciyle yeniden yoÄŸurarak inÅŸa ederek, geleceÄŸe matuf ÅŸeyler söyleyen nesillerin geliÅŸmesinde ne olur vaktimizi bu okulumuza ayırın. Türkiye’nin tüm coÄŸrafyalarında yaÅŸayan insan hazinelerimizi yaÅŸarken okullarımızla buluÅŸturacağız” ifadelerini kullandı.   

4 TANE YAZ OKULU GELİYOR; KÜTÜPHANELER İLK DEFA YAZIN AÇIK KALACAK 

57 bin 108 kütüphaneyi sadece sembolik olarak yapmadıklarını belirten Bakan Özer, “17 Haziran itibariyle okullarımız tatil oluyor. Öğrencilerimizi yaz tatilinde de artık bu sene boÅŸ bırakmıyoruz. 4 tane yaz okuluyla öğrencilerimizin yanında olacağız. Bilim Yaz Okulu, Sanat Yaz Okulu, Matematik Yaz Okulu ve Ä°ngilizce Yaz Okulu. Ãœcretsiz bir ÅŸekilde öğrencilerimiz gittikleri her yerde bu yaz okullarımızdan yararlanabilecekler. Aynı zamanda öğretmenlerimiz de istedikleri illerde bu yaz okullarına aktif olarak katılabilecekler. 17 Haziran’dan sonra kütüphanelerimiz ilk defa yazın tüm Türkiye’de açık kalacak. Öğrencilerimiz 81 ilde 922 ilçemizde kütüphanelerimizi aktif olarak kullanabilecekler” diye konuÅŸtu.  

Bakan Özer, “YetiÅŸkinler tarafından gençlerimizle ilgili çok ÅŸikayet dile getiriliyor. Ben bunu kabul etmiyorum. Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Gençlerimiz çok rasyonel öğrencilerimiz çok rasyonel. Biraz ÅŸefkate ihtiyaçları var. Ä°mkanlarının artırılmasına ihtiyaç var” dedi.  

İLBER ORTAYLI: İBB BİNASININ ORADAN KALKMASI LAZIM 

Ä°lber Ortaylı ise kütüphane için teÅŸekkür ederek, “Adıma bahÅŸettiÄŸiniz bu okul kütüphanesi için çok müteÅŸekkirim. Fakat daha çok duygulandım” dedi. 

Ortaylı, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’nin Saraçhane’de bulunan binasına da atıfta bulunarak, “Bu sempatik mahallede bu okul bir ruhtu. Burada çok önemli adamlar okudu. Hüzünlü bir yerdir. Büyük bir okuldur. Yanında da büyük mimarımızın eseri vardır. Fakat beni çok rahatsız eden ÅŸey, bu kadar büyük eserin arasında mescitler dahil, Ä°stanbul Belediyesi’nin hala bulunmasıdır. O binanın oradan kalkması lazım. Büyük depremde çatladı, bazı çok bilmiÅŸler onu buna raÄŸmen milli eser diye tescil ettirip yeniden tamir ettirdiler. F tipi cezaevi gibi bir binadır. Bu beldeye yakışmıyor” diye konuÅŸtu.  

 

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam