Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

Bakan Memişoğlu: Her evin 3 tane çocuğu olması lazım

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, AK Parti Edirne 8inci Olağan İl Kongresine katıldı. Bir otelde yapılan kongreye; Bakan Memişoğlunun yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İstanbul Milletvekilleri Halis Dalkılıç ve Seda Gören Bölük, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, eski milletvekilleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

KÖTÜLÜK MEDENİYETİ, DÜNYADA HÜKÜM SÜRÜYOR

Kongrede konuÅŸan Bakan MemiÅŸoÄŸlu, 2002 yılından itibaren CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸanın liderliÄŸinde saÄŸlık sisteminde büyük deÄŸiÅŸim ve geliÅŸim gerçekleÅŸtirildiÄŸini belirterek, yapılan çalışmaları anlattı. MemiÅŸoÄŸlu, “EÄŸer bir ülkenin, bir milletin, bir medeniyetin lideri; Dünya beÅŸten büyüktür diyorsa her biriniz deÄŸerlisiniz, Allah sizden razı olsun. EÄŸer siz iddialıysanız, iddialı olduÄŸunuz ÅŸey nedir? O da bugün dünyaya baktığınız zaman maalesef vahÅŸet, sömürü, medeniyetinin hakim olduÄŸu bir dünyayı görürsünüz. 45 bin çocuk, kadın demeden herkesin gözünün önünde katleden bir medeniyetin hükümranlığını görürsünüz. Bugün insanları birbirine düşüren, onların katledilmesinden, sömürülmesinden faydalanıp, kendisi refah içinde yaÅŸayan bir kötülük medeniyetinin hakim olduÄŸunu görürsünüz. KardeÅŸi kardeÅŸe kırdıran, dostu dostla küstüren, insanları sömüren, kapitalist bir medeniyet görürsünüz. Maalesef bu kötülük medeniyeti, ÅŸu anda dünyada hüküm sürüyor. Ä°ÅŸte buna itiraz eden, Bu medeniyet yeter diyen; Biz barışız, iyilik tarafıyız diyen bir lidere sahibiz, hamdolsun hepimize. Bizim her birimizin vebali sadece bu zamanla alakalı deÄŸil. Esasında gelecekle ilgili nesillerimizin vebalini de taşıyoruz. Sadece bu ülkenin vebalini taşımıyoruz. Burada yaÅŸayan insanların vebalini taşımıyoruz. Bize ümit baÄŸlamış, bu kötülük medeniyetinin hükümranlığını yok edebilecek kuvveti gördüğü için biz de medet isteyen, dünyadaki bütün gariplerin esasında ümidiyiz. O nedenle kötülük medeniyeti sürdüğü bir dünyada iyilik tarafı olarak medeniyeti olarak ki Edirne bunun en önemli ÅŸahididir. Hiçbir zaman kötü olmadık medeniyetimizde. Hep barış getirdik gittiÄŸimiz yerlere, hep iyilik getirdik, hep insani tarafını ön planda tuttuk” diye konuÅŸtu.

‘KÖTÜLÜK KUVVETLİYSE, BİZİM ONDAN DAHA ÇOK KUVVETLİ OLMAMIZ GEREK’

“Bugün liderimiz de öyle düşene yardım eden, savaşıp birbirini kıran insanları, devletleri barıştıran bir medeniyetiz” diyen MemiÅŸoÄŸlu, “Daha iki gün evvel gördük. Yaklaşık 6 ay, bir sene evvel birbirine neredeyse savaÅŸ ilan edecek Etiyopyayla Somaliyi bir araya getirip, onları barıştıran bir lidere sahibiz, bir medeniyete sahibiz. Suriyede Müslümanın Müslümanı kırdığı, birbirimizin aynı inanca sahip insanların katledildiÄŸi bir düzene yeniden barışı, huzuru getirmeye çalışan bir lidere, bir medeniyete sahibiz. O nedenle bizim yapacağımız bu medeniyette bir araya gelmek, böyle canıgönülden bir araya gelip, gücümüzü birleÅŸtirmek. Farklılıklarımızı bir araya getirerek zenginlik haline getirmek. Esas kötülüğe karşı mücadele etmek. En önemlisi de bu kötülükle mücadele ederken birlikte olduÄŸumuz gibi esasında çok çalışmak, üretmek. Kötülük kuvvetliyse, bizim ondan daha çok kuvvetli olmamız gerek. Kötülüğe, ÅŸeytana; Niye ÅŸeytanlık yapıyorsun? Niye kötülük yapıyorsun? demekten çok biz ne yapıyoruz diye bakmak, daha çok çalışmamız gerekir, bir araya gelmemiz gerekir. Ä°ÅŸte Edirne bunu gösteriyor. Onun için sayın baÅŸkanımıza, bütün teÅŸkilata teÅŸekkür ediyorum. Her birimizin bunun farkında olarak bugün baÅŸka düşüncesi olup, bu ülkeyi seven, gerçekten iyi niyetli olup, maalesef yanılgıya düşen insanları bu davaya, bu hedefe, bu iddiaya ortak etmemiz de gerek” diye konuÅŸtu.

‘GÜNDE 3 MİLYON İNSANIMIZA SAĞLIK HİZMETİ VEREBİLEN ÜLKEYİZ

Türkiyenin, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan liderliÄŸinde çaÄŸ atladığını söyleyen MemiÅŸoÄŸlu, “23 sene önce gördünüz, neler vardı? Sadece bir kiÅŸi 2002 senesinde ancak iki kez saÄŸlık hizmetine ulaÅŸabiliyordu. Bugün her bir vatandaşımız 11,4 kez saÄŸlık hizmetine ulaÅŸabiliyor. Hani çok methedilen Avrupanın ortalaması 6,4. Ancak 6 kez girerken Avrupalılar, biz 11 kez gidebiliyoruz. Bakmayın bazılarının, birkaç tane çapulcunun hatasının yüzünden saÄŸlık sistemini kötülediÄŸine. Bugün baktığınız zaman sadece bir günde 3 milyon insanımıza saÄŸlık hizmeti verebilen bir ülkeyiz. Dünyada 60 ülke, 3 milyon nüfusun altında. Günde 60 ülkeden fazla insana hizmet verebilecek bir saÄŸlık sistemine sahibiz, Sayın CumhurbaÅŸkanımızın sayesinde. 2002 yılında bu ülkede sadece 7 bin yatak tek kiÅŸi veya çift kiÅŸilikti. Banyosunu, tuvaletini, televizyonu falan söylemiyorum. Tek kiÅŸilik odada kalabilen 7 bin hasta vardı. Bugün bu sayı, 144 bindir. Bugün ülkemizde 172 bin yatağımız var kamu hastanelerimizde. Bunları 144 binini ya yeniden yaptık ya da yeniledik. Bunun zaten en önemli ÅŸahitlerinden bir tanesi sizsiniz. Bazı branÅŸlarımızda eksiklerimiz var. Birinci basamak, koruyucu hizmetlerde eksiklerimiz var ama bunların da üstesinden geleceÄŸiz, vazgeçmedik. Liderimiz iddialı, biz de iddialıyız. Kimseden korkmuyoruz, kimse bizi bu yoldan vazgeçiremeyecek. Bu kongre onun heyecanını hep hissettirdi, hep hissettiriyor. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

‘DÜNYANIN EN İYİ SAĞLIK HİZMETİNİ SUNUYORUZ’

Bakan MemiÅŸoÄŸlu, Türkiyenin tedavi hizmetlerini dünyada en iyi sunan ülkelerden bir tanesi olduÄŸunu söyleyerek, “Bakın en iyisiyiz artık. Amerikada, Miamide karaciÄŸer naklinde çalıştım, Çini gördüm, Ä°ngiltereyi gördüm, Avrupayı gördüm. Covidde de gösterdi, depremde de gösterdi. Türkiye, dünyanın en iyi saÄŸlık hizmetini sunan ülkesi veya ikincisidir. Çok net söylüyorum. Bizle yarışabilecek ülkelerin nüfusu Ä°stanbulun üçte biri kadar. Ona raÄŸmen dünyanın en iyi saÄŸlık hizmetini sunuyoruz. Yeter mi? Yetmez. Bundan sonra hedefimiz; saÄŸlıklı Türkiye programıyla aynı zamanda saÄŸlığın bilgisini, üretmek cihazını teknolojisini üretmek. Bunu da baÅŸaracağız, en iyisini yapacağız” diye konuÅŸtu.

TOPLUMUN 3 TANE RÄ°SKÄ° VAR

Toplumun 3 tane riski olduÄŸunu belirten MemiÅŸoÄŸlu, “Bunları hep beraber çözmemiz gerekiyor. Birincisi; hareketsizlik ve kilo. Çünkü bu toplumun yüzde 60ı kilolu. Ä°ki; CumhurbaÅŸkanımız çok kızıyor; sigara ve madde bağımlılığı artı ÅŸimdi çocuklarımızın bulaÅŸtığı internet bağımlılığı. Üçüncüsü, aile; ailemiz küçülüyor. Nüfusumuz azalıyor. Bugün doÄŸurganlık oranımız 1,5un altına düşmüş durumda. Bu gelecekte nüfusumuzun yaÅŸlandığını deÄŸil, azaldığını gösterir; risktir bu. Bugün o kötülük medeniyeti dediÄŸimiz 45 bin kiÅŸiyi katleden canilerin, doÄŸurganlık oranı 4, bizde 1,5. Onun için CumhurbaÅŸkanımızın dediÄŸi gibi her evin 3 tane çocuÄŸu olması lazım. Bu konuda da toplumun farkındalığıyla bunu baÅŸaracağına inanıyorum. Onun haricinde SaÄŸlık Bakanlığı olarak gece gündüz çalışıyoruz. Edirnelilere ÅŸunu da söyleyeyim; Uzunköprü Hastanesinin müteahhidi ile sorun oldu, tasfiye ettik. Allah nasip ederse ocak ayında da onun inÅŸaatına hızla baÅŸlayıp, 2025 yılında sizlerin hizmetine vereceÄŸiz, bunu da söyleyeyim. Bizler Sayın CumhurbaÅŸkanımızın liderliÄŸinde bir davanın, bir hedefin, vicdanın neferleri olarak hep onun arkasında duracağız, gece gündüz çalışacağız, üreteceÄŸiz, Allah nasip ederse de iyilik medeniyetini yeniden dünyaya hakim kılacağız. Hepinize saygılar sunuyorum. Allaha emanet olun” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • SaÄŸlık Bakanı Kemal MemiÅŸoÄŸlu, AK Parti Edirne 8'inci OlaÄŸan Ä°l Kongresi'ne katıldı. FotoÄŸraf: Olgay GÃœLER/Edirne, (DHA)

  • SaÄŸlık Bakanı Kemal MemiÅŸoÄŸlu, AK Parti Edirne 8'inci OlaÄŸan Ä°l Kongresi'ne katıldı. FotoÄŸraf: Olgay GÃœLER/Edirne, (DHA)

  • SaÄŸlık Bakanı Kemal MemiÅŸoÄŸlu, AK Parti Edirne 8'inci OlaÄŸan Ä°l Kongresi'ne katıldı. FotoÄŸraf: Olgay GÃœLER/Edirne, (DHA)

  • SaÄŸlık Bakanı Kemal MemiÅŸoÄŸlu, AK Parti Edirne 8'inci OlaÄŸan Ä°l Kongresi'ne katıldı. FotoÄŸraf: Olgay GÃœLER/Edirne, (DHA)

  • SaÄŸlık Bakanı Kemal MemiÅŸoÄŸlu, AK Parti Edirne 8'inci OlaÄŸan Ä°l Kongresi'ne katıldı. FotoÄŸraf: Olgay GÃœLER/Edirne, (DHA)

  • SaÄŸlık Bakanı Kemal MemiÅŸoÄŸlu, AK Parti Edirne 8'inci OlaÄŸan Ä°l Kongresi'ne katıldı. FotoÄŸraf: Olgay GÃœLER/Edirne, (DHA)

  • SaÄŸlık Bakanı Kemal MemiÅŸoÄŸlu, AK Parti Edirne 8'inci OlaÄŸan Ä°l Kongresi'ne katıldı. FotoÄŸraf: Olgay GÃœLER/Edirne, (DHA)

  • SaÄŸlık Bakanı Kemal MemiÅŸoÄŸlu, AK Parti Edirne 8'inci OlaÄŸan Ä°l Kongresi'ne katıldı. FotoÄŸraf: Olgay GÃœLER/Edirne, (DHA)

  • SaÄŸlık Bakanı Kemal MemiÅŸoÄŸlu, AK Parti Edirne 8'inci OlaÄŸan Ä°l Kongresi'ne katıldı. FotoÄŸraf: Olgay GÃœLER/Edirne, (DHA)

Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir