Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Bakan Kurum’dan Rize’ye millet bahçesi müjdesi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ÇEVRE, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanı ve AK Parti Ä°stanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Ãœsküdar’da ‘Rizeliler BuluÅŸması’ programına katıldı. Bakan Kurum burada yaptığı konuÅŸmasında, “Yatırımlarımızla daima Rize’ye deÄŸer kattık, marka deÄŸerini yükselttik.  TOKÄ° BaÅŸkanlığımızca ÅŸehrimize; Ä°yidere ve Rize merkezde olmak üzere toplam büyüklüğü 391 bin metrekare olan millet bahçesi yapıyoruz. Biri sahilde, biri Ä°yidere’de, biri de Güneysu’da. Ä°kisi tamamlandı, bir tanesinin de dolgusu bitti. 10 Mayıs’ta Rize sahili millet bahçesi olacak” dedi.

Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanı ve AK Parti Ä°stanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Ãœsküdar Belediyesi Mavi Salon’da, ‘Rizeliler BuluÅŸması’ programına katıldı. Bakan Kurum’a, AK Parti Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Osman Nuri Kabaktepe, Ãœsküdar Belediye BaÅŸkanı Mehmet Hilmi Türkmen ve parti temsilcileri eÅŸlik etti.

“GÖNLÃœMÃœZ HEP DEPREM BÖLGESÄ°NDE”

Bakan Kurum burada yaptığı konuÅŸmasında, “Sizlere; hemÅŸehriniz, liderimiz, genel baÅŸkanımız CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın selamlarını, sevgilerini, hürmetlerini iletiyorum. Bugün dik yamaçlı vadilerin, yaylaların dorukları, göğe uzanan yüksek daÄŸların ÅŸehri Rize’nin, yiÄŸit evlatlarıyla birlikteyiz. Rize’nin vatansever evlatlarıyla burada sizlerle birlikte olmaktan dolayı da çok mutluyum. Ben buradaki her bir kardeÅŸime, hemÅŸehrime; bizi baÄŸrına bastığı için, bizi evladından ayırmadığı için ve misafirperverliÄŸi için ayrı ayrı teÅŸekkür ediyorum. Hepiniz hoÅŸ geldiniz. Sizlerin gönül sofrasına misafir olmak bizim için büyük bir onur, tarifsiz bir mutluluk. Ancak 6 Åžubat’ta meydana gelen KahramanmaraÅŸ merkezli deprem sebebiyle de hala kalbimiz buruk, yüreÄŸimiz hüzünlü. Biz burada olsak da aklımız da gönlümüz de hep deprem bölgesinde” dedi.

“21 YILDA NÄ°CE DEV ESERLER KAZANDIRDIK”

Bakan Kurum, “Rizeli hemÅŸehrilerimiz ne güzel söylüyor: ‘Merdiven ayak ayak çıkılır’ Yeni bir hedefe adım adım varılır, teker teker gidilir. Bir baÅŸarı ancak üstüne koya koya yakalanır. Bugün Ä°stanbul; Marmaray’la, yeni havalimanıyla, sanayisiyle, turizmiyle, millet bahçeleriyle, yeni sosyal konutlarıyla, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla dünya ÅŸehirlerinin emin olun çok çok ötesinde. Şüphe yok ki bu baÅŸarının mimarı AK davamızdır, Cumhur Ä°ttifakımızdır, Sayın CumhurbaÅŸkanımızdır.  İşte bu anlayışla, Ä°stanbul’a 21 yıldır nice dev eserler kazandırdık. Vatandaşımız, milletimiz için bizden ne istiyorsa yanında olduk. Devasa yatırımlar yapıp, bu aziz ÅŸehrin güzel insanlarına sizlere armaÄŸan ettik” diye konuÅŸtu.

“AHIRLI KÖY EVÄ° VE KONUT Ä°NÅžAATLARIMIZI DA HIZLI BÄ°R ÅžEKÄ°LDE SÃœRDÃœRÃœYORUZ”

Rize’nin daima CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın yanında olduÄŸunu vurgulayan Kurum, “Biz de yatırımlarımızla daima Rize’ye deÄŸer kattık, marka deÄŸerini yükselttik.  TOKÄ° BaÅŸkanlığımızca ÅŸehrimize; Ä°yidere ve Rize merkezde olmak üzere toplam büyüklüğü 391 bin metrekare olan millet bahçesi yapıyoruz. Biri sahilde, biri Ä°yidere’de, biri de Güneysu’da. Ä°kisi tamamlandı, bir tanesinin de dolgusu bitti 10 Mayıs’ta Rize sahili Millet Bahçesi olacak. TOKÄ° ile güncel yatırım deÄŸeri 3.2 milyar lira olan 2 bin 903 konutumuz, dükkanımız ve onlarca sosyal donatı inÅŸaatını tamamladık ve vatandaşımızın hizmetine sunduk. Yine sosyal konuttan ofis ve oradaki köy evine, oradaki camilerimize kadar sahada güncel yatırım deÄŸeri, toplam 5 milyar lira olan projelerimizin yapımına devam ediyoruz. Nasıl bugün MaraÅŸ’ta üzücü afet yaÅŸandıysa geçtiÄŸimiz yıl Rize’de de bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. Tüm afetzede kardeÅŸlerimizin hemen yanına koÅŸtuk. Ahırlı köy evi ve konut inÅŸaatlarımızı da hızlı bir ÅŸekilde sürdürüyoruz. Ä°nÅŸallah bu konutlarımızı en kısa sürede içerisinde tamamlayıp vatandaÅŸlarımıza teslim edeceÄŸiz” ifadelerini kullandı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIÅžMALARINA DEVAM EDÄ°YORUZ”

Sözlerine devam eden Bakan Kurum, “DoÄŸru tekniÄŸe uygun bir ÅŸekilde yapılmamış olmasından dolayı Rize’mizin merkezdeki çarşı ve Piriçelebi Mahallesi’nde, TaÅŸlıdere’de, YaÄŸlıtaÅŸ’ta, Salarha’da, ReÅŸadiye’de, Tophane’de, Ortaköy’de, HemÅŸin ve ÇamlıhemÅŸin’de hemen hemen her ilçede dönüşüm faaliyetleri sürdürüyoruz. Toplam 1 milyon metrekare olan 11 alanda kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyoruz. Muradiye ilçesinde 178, Kalkandere’de 69 konutumuzun inÅŸaası sürüyor. Åžehre deÄŸer katacak Madenli’de 143 konut, Çayeli’nde 79, yine merkez Tophane Mahallemizde kentsel dönüşüm kapsamında 107 konut, 46 dükkan ve cami inÅŸaatı aralıksız devam ediyor. TaÅŸlıdere’de 133 konut ve çalışmalarımız hızlı bir ÅŸekilde inÅŸa faaliyetleri devam ediyor. Merkezde YaÄŸlıtaÅŸ Mahallemizde kentsel dönüşüm kapsamında tam 465 konut üretiyoruz. Hem YaÄŸlıtaÅŸ’ta hem de Salarha’da 465 konut yapıyoruz, bunun yapımını tamamladık.  Bu konutları Rize’nin dönüşümü için kullanacağız” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

FOTOÄžRAF

 

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam