Sosyal medyada bizi takip edin

Emeklilik

Bakan Işıkhan Açıkladı: Memurlar ve Emekliler için büyük müjdeler

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu personelini ve emekli memurları yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya üzerinden yaptığı duyurularla son 20 yılda kamu çalışanlarına yönelik hayata geçirilen reformları sıralayan Bakan Işıkhan, yeni desteklerin de kısa sürede devreye alınacağını müjdeledi.


Maaşlar Arttı, Haklar Güçlendi

Bakan Işıkhan, 2002’de 392 TL olan en düşük memur maaşının 2025 itibarıyla 43.726 TL’ye yükseldiğini vurgulayarak, “Bugün kamu çalışanı geçmişe kıyasla daha güvenceli, daha güçlü bir yapıya kavuştu” dedi. Ayrıca sendikalaşma oranında da büyük artış yaşandı. 2002’de yüzde 47 olan oran, bugün yüzde 75’e ulaştı. Sendikalı kamu çalışanı sayısı ise 2,3 milyona yükseldi.


Son 20 Yılda Hayata Geçen Başlıca Reformlar

Sözleşmelilere Kadro: 740 bin sözleşmeli personele kadro hakkı tanındı.

Ek Gösterge Reformu: 5,3 milyon kamu görevlisini kapsayan düzenleme yürürlüğe girdi.

Disiplin Affı: Geçmişe dönük disiplin cezaları affedildi.

Sendikal Güvence: Sendika temsilcileri karar mekanizmalarında daha etkin hale getirildi.

Sosyal Yardımlar: Aile ve çocuk yardımları artırıldı. Engelli yakını olan personele özel tayin hakkı tanındı.

İzin Düzenlemeleri: Hac izni, cuma namazı düzenlemesi gibi sosyal hassasiyetlere yönelik adımlar atıldı.

Vergi Muafiyetleri: Gelir vergisinde asgari ücret kadar istisna sağlandı.

Bankacılık Hakları: Promosyonlar doğrudan personele ödeniyor.

Eğitim ve Sağlık Çalışanlarına Özel Ek Ödemeler sağlandı.

Kurumsal Sorunlara Çözüm: Üniversite personelinin yer değişikliği gibi uzun süredir bekleyen konular çözüldü.


Yeni Destek Paketleri Yolda

Bakanlık kaynaklarına göre, yakın dönemde şu başlıklarda yeni destek adımları gündeme gelebilir:

  • Memurlara ek ikramiye düzenlemesi
  • Emekli memurlar için sağlık ve ulaşım desteği
  • Sözleşmeli personel için ek kadro çalışmaları

“İnsana Yakışır Bir Çalışma Hayatı Hedefimizdir”

Bakan Işıkhan’ın verdiği en net mesaj ise şu sözlerde özetlendi:

“Sadece maaş değil, sosyal haklar ve güvence açısından da kamu çalışanının yanında olmaya devam edeceğiz. Çalışma ortamlarını insana yakışır hale getirmek için reformlarımız sürecek.”


Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam