Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

Bakan Bolat, İtalya’da düzenlenecek G7 Ticaret Bakanları toplantısına katılacak

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Bakan Bolat, İtalya’nın Villa San Giovanni kasabasında gerçekleştirilecek G7 Ülkeleri Ticaret Bakanları Toplantısına katılmak üzere 16 Temmuz’da İtalya’ya gidecek. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre toplantı, tedarik zincirlerinde yaşanan sorunlar, arz sıkıntıları ve enflasyonist baskıların etkilerinin son yıllarda giderek artan şekilde yaşandığı küresel konjonktürde ticaret diplomasisinin zirvesini bir araya getirecek. Küresel Tedarik Zincirlerinin Dayanıklılığı temasıyla düzenlenecek toplantıda, dünya ticaretinde karşılaşılan başlıca sorunlar ve çözüm yollarının, tedarik zincirlerinin çeşitlendirilmesine yönelik iş birlikleri, çok taraflı ticaret sistemi reformu, küresel ticarette haksız rekabet uygulamaları ve risklerin ele alınacağı belirtildi.

Toplantıya, G7 ülkelerinden ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya, Kanada ve Avrupa Birliği ile davetli olarak Türkiyenin yanı sıra Hindistan, Yeni Zelanda, Arjantin, Brezilya, Güney Kore ve Vietnamın ticaret bakanları, üst düzey hükümet görevlileri, Dünya Ticaret Örgütü ve OECD genel direktörleri ile G7 ülkeleri iş dünyası çatı kuruluşu olan B7 temsilcilerinin katılmasının beklendiği öngörülüyor.

Bakan Bolatın, toplantının yanı sıra İtalya, Birleşik Krallık, Japonya ve Kanada başta olmak üzere katılımcı ülkelerden muhatapları ve uluslararası örgüt yöneticileriyle ikili ticari ve ekonomik ilişkiler ile çok taraflı ticaret sisteminin gündemindeki konular hakkında görüşmeler gerçekleştirmesi beklendiği kaydedildi.

Küresel ekonominin yaklaşık yüzde 50sini temsil eden G7 ekonomileri, Türkiyenin de en önemli ticaret ortakları arasında bulunuyor. Bu sene, 13-15 Haziranda gerçekleştirilen G7 Liderler Zirvesine, ev sahibi İtalyanın daveti üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım sağlamıştı. Dünyanın sanayileşmiş yedi büyük ekonomisini bir araya getiren G7 forumu, 1973ten bu yana dünya ekonomisinin gündemindeki konulara yön veren en önemli uluslararası istişare platformları arasında yer alıyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam