Spor

Bakan Bak: UEFA ve FIFA standartlarında 41 stadyum yaptık

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Yozgatta yapımı tamamlanan Yozgat Stadyumunun açılış törenine katıldı. Açılış törenine; Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, AK Parti Yozgat milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Süleyman Şahan, MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef ve Belediye Başkanı Kazım Arslan katılım gösterdi. İl Müftüsü Nihat Kök’ün duasının ardından açılış kurdelesi kesilerek stat hizmete açılırken, stadı gezen Bakan Bak protokol üyeleriyle kısa süreli futbol oynadı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Yapımı tamamlanan Yozgat Stadyumunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, güzel bir eserin açılışının gerçekleştiğini belirten Bakan Bak, “Sporun içinden gelen bir Cumhurbaşkanımız var. Spora değer veren, gençlere değer veren, yatırımların yapılmasını isteyen Türkiyenin dört bir yanında modern stadyumların inşasına sebep olan bir Cumhurbaşkanımız var. Spora değer veren, gençlere değer veren, spor yatırımlarını destekleyen, Türkiye’nin dört bir yanında modern stadyumların yapılmasını sağlayan. Bugüne kadar UEFA ve FİFA standartlarında 41 stadyum yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Pek çok kapalı spor salonu, olimpik yüzme havuzları, atletizm pistleri yapıldı. Türkiye’de bir spor tesisleri devrimi var” diye konuştu.

‘ANKARADA DA STAT BİTİYOR’

Türkiyenin bir spor ülkesi olduğunu kaydeden Bakan Bak, “Türkiye 2032 Avrupa Futbol Şampiyonasını İtalya ile beraber organize edecek. Bunun için de yatırımlar devam ediyor. Ankarada da stat bitiyor. 55 bin kişilik Ankara Stadı çelik konstrüksiyon açısından dünyada 3üncü sırada. İnşallah onu da 2026nın ortalarında, haziran temmuz gibi açacağız. Tabii Cumhurbaşkanımız bunları yakından takip ediyor” ifadelerini kullandı.

‘GENÇLER İÇİN SPOR TESİSLERİNİN YAPIMINA ÖNEM VERİYORUZ’

Gençlerin dijital bağımlılıktan, uyuşturucudan ve kötü alışkanlıktan uzak durmasını sağlamak için spor tesislerinin yapımına önem verdiklerini aktaran Bakan Bak, “Ben buradan velilere sesleniyorum. Çocuklarınızı spor tesislerine, salonlara, güreşe judoya, tekvandoya, karateye getirin. Çocuklar spor yapsın. Spor yapan bir çocukla uyuşturucu kullanan bir çocuğu karşılaştırdığınızı düşünün. Birisini herkes seviyor, alkışlıyor, diğeri de annesine, babasına zulüm yapıyor. Çevresine zarar veriyor. O yüzden bu kötülükten kurtulmak için çözüm: spor” şeklinde konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Vatandaşlardan milli takımı takip etmelerini isteyen Bakan Bak, “İnşallah, milli takımımız da 26 Marttaki Romanya maçından sonra rakibini eleyip ardından da Slovakya-Kosova galibini eleyerek 2026 Dünya Kupasına gidecek. Hep beraber coşkuyla destekleyeceğiz. En büyük Türkiye diyeceğiz, Spor ülkesi Türkiye diyeceğiz. Tesisimiz tekrardan hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version