Sosyal medyada bizi takip edin

Spor

Bakan Bak: Böyle bir organizasyonu yapmak, buranın dünyaya güzelliklerini aktarmak çok keyifli

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rizede 55 ülkeden bin 800 sporcunun katılımıyla başlayan ‘Kaçkar by UTMB’ organizasyonunda, açıklamalarda bulundu. Güzel bir organizasyonun startını verdiklerini ifade eden Bakan Bak, “Sabah yarışın 50 kilometresinin startını verdik. Bu coğrafya, meydan okumaların olduğu bir coğrafya ve özellikle Kaçkar Dağları’nda bölgenin tanıtımı açısından çok önemli bir organizasyon. Bunun için 2 yıldır çalışılıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ağır bir sel felaketi geçirdik. Yollar kapandı, yolların açılması için büyük bir çaba gösterdik. Devletimiz tüm gücü ile buradaydı. Güzel bir organizasyonun başlangıcını verme şansı oldu. 55 ülkeden yarışmacılar var. Bu bir meydan okuma. Kaçkar Dağları’nı, vadileri, dereleri ve patikaları görmek için çok güzel bir şans. Ülkemiz bir spor ülkesi olma yönünde. Cumhurbaşkanımızın memleketinde ve çok sevdiği Ayder Yaylası’nda böyle bir organizasyonu yapmak, buranın güzelliklerini dünyaya aktarmak çok keyifli. Yağmuru, çamuru ve yaylasındaki karı ve dereleriyle güzel bir doğa. İnanıyorum ki, güzel paylaşımlar olacak. Yağışla beraber güzel fotoğraflar ortaya çıkacak. Sponsorlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 5 yıl daha devam edecek. Bu heyecan ve tablo herkesi mutlu etti. Rize, coşkusu ve enerjisiyle gelen her misafire güzel bir süreç yaşatacak. Güzel bir gün olacak. Bizler de koşacağız. Güçlü olanları göreceğiz. Kaçkarların gizemi, çiçekleri ve güzel doğayı herkese tanıtmış olacağız. Ayder’de sessizlik vardı, sel sonrası herkes mutsuzdu. Ayder şimdi şenlendi. Dünyanın dört bir yanından macera tutkunları geldi. Hep beraber tadını çıkaralım” ifadelerini kullandı.

VALİ BAYDAŞ: ÇOK MUTLU VE HEYECANLIYIZ

Organizasyonun hazırlığını 2 yıldır yaptıklarını belirten Rize Valisi Baydaş, “2 yıldır hazırlığını yapıyorduk. Nihayet bu sabah startını verdik. Çok mutlu ve heyecanlıyız. Şöyle kıymetli ki; ağır bir sel afetinden sonra başlıyoruz. Heyecan ve motivasyon 2 kat artıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başından sonuna kadar yanımıza olan sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Tüm şehir protokolü burada. Bu işe herkes sahip çıktı. Bugün 2025’in değil, 2030’un startını vermiş oluyoruz. Sponsorlara, katılımcılara ve yarışmacılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Bak ve protokol üyeleri maratondan ayrı olarak bölgede koşu gerçekleştirdi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Dünyanın en prestijli ultra dağ maratonu UTMB Dünya Serisi'nin Türkiye'deki ilk ayağı Kaçkar by UTMB, yarışları sürüyor. Fotoğraf: Rize,(DHA)

Continue Reading
Reklam