Politika
Bahçeli: Parlamenter sistem demek; koalisyon, kargaşa, huzursuzluk ve umutsuzluk demektir


MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, “Parlamenter sistem demek; siyasi anlaÅŸmazlık ve kriz demektir. Parlamenter sistem demek; istikrarsızlığın ve irade kastlarının etkinliÄŸi demektir. Parlamenter sistem demek; koalisyon, kargaÅŸa, huzursuzluk ve umutsuzluk demektir. Geriye dönmek uçuruma sürüklenmektir. Parlamenter sistemi vaat edenlerin, siyasi vizyonu ve ekonomik projesi mefruzdur” dedi.
Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında Karabük’e geldi. Belediyeyi ziyaret edip, Hürriyet Caddesi’nde ‘Aziz Milletim Sıra Sende’ buluÅŸmasına katılan Bahçeli, burada halka hitap etti. 14 Mayıs’ın huzur ve refah getirmesini temenni eden Bahçeli, seçimlerin saÄŸduyu ve demokratik olgunluk içinde yapılmasını dilediÄŸini söyledi. Bahçeli, “Ä°ktidarı ve siyasi ikbali gecenin zifiri karanlığında, zilletin çıkmaz sokaklarında arayan Türkiye muhaliflerinin kalın maskesi, 14 Mayıs’ta atılacaktır. Nitekim zillete düşenlerin hükmü, ÅŸafak sökene kadardır. An gelip çattığında Türk milleti, mührü eline aldığında PKK ve FETÖ takviyeli zillet ittifakına bedel olan partileri ne gören ne duyan ne de bulan olacaktır. Türk ve Ä°slam düşmanlarına dünyayı dar edecek cehalet, cesaret, cengaverliktir. Bu yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti 100’üncü yıl dönümünü hep birlikte kutlayacağız” dedi.
‘TÃœRKÄ°YE’YÄ° Ä°HANETE MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ’
Millet Ä°ttifakı’nın planlarını milletin iradesiyle bozacaklarını belirten Bahçeli, “Türkiye’yi ihanete muhtaç etmeyeceÄŸiz. ‘Geliyor gelmekte olan’ masalını anlatan ‘sana söz’ aldatması ile avunan münafık muhterislere sesleniyorum; nereye geliyorsunuz, nasıl geliyorsunuz, kiminle gelmeyi düşünüyorsunuz? Bir yere gitmiyoruz. Gitmeye aklımızdan geçilmiyoruz. Hala ‘geleceÄŸiniz varsa göreceÄŸiniz de var’ diyoruz. Ambara girmeyince, ‘buÄŸdayımız var’ demesinler. Karabük’ü görmeyince, ‘geliyorum’ demesinler. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’yi hep Türkiye anlayışı ile lider ülke yapma azim ve amacındadır. Vesayetçi anlayışın tortuları varlığını sürdürse de artık darbe ve demokrasi dışı arayışlardan, millet egemenliÄŸini hiçe sayan yerli ya da yabancı aktörlerin kirli hesap ve kumpaslarından iz bırakılmamıştır” diye konuÅŸtu.
‘YENÄ° YÖNETÄ°M SÄ°STEMÄ° GELECEĞİN UFKUNU AYDINLATMIÅžTIR’
CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi ile millet iradesinin üstünlüğünü pekiÅŸtirildiÄŸini belirten Bahçeli, “Hamdolsun aşı tutmuÅŸtur, emekler boÅŸa gitmemiÅŸtir. BaÄŸlanan umutlar israf edilmemiÅŸtir. Yeni yönetim sistemi geleceÄŸin ufkunu aydınlatmıştır. Türk ve Türkiye vizyonunun temelleri atılmış, parlak sayfalar açılmıştır. Hedefimiz; Türkiye ve dünya dinamiklerini müthiÅŸ bir vizyonla, çağı Türkçe algılayıp yorumlamak ve geleceÄŸin küresel gücü Türkiye’yi inÅŸa etmektir. Bu çerçevede orta vadeli hedeflerimizi ortaya koyan 2033 vizyonumuz; Türkiye’nin bölgesinde düzen kuran ve istikrar saÄŸlayan siyasi, askeri ve ekonomik bir güç olacağını öngörmektedir. Uzun vadeli stratejik hedefimiz ise küresel sistemde en etkin aktörlerden biri olarak öne çıkacak Türkiye’nin 2053 yılında tüm dünya tarafından lider ülke ve süper güç olarak tescillenmesidir. 2033 yılına kadar CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi’nin tüm unsurlarıyla yerleÅŸmesini, sistemin avantajlarının daha çok hissedileceÄŸi uygulamaların hayata geçirilmesi yoluyla ekonominin kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümesini saÄŸlayacağız. Toplumsal huzurun artmasını, yoksulluÄŸun azalmasını, her bakımdan içeride huzurlu, dışarıda kudretli bir ülke gerçeÄŸinin teÅŸhis edilmesini hedefliyoruz. Milli birlik ve bütünleÅŸmenin güçlenmesinin uzun vadeli stratejik hedef olan 2053’ün sosyal, siyasal ve ekonomik altyapının inÅŸa edilmesini öngörüyoruz” dedi.
‘STATÃœKO ÖZLEMÄ° ÇEKENLER, HAYAL KIRIKLIÄžI İÇİNDEDÄ°R’
Yeni sistem ile Türkiye’nin daha kararlı ve hızlı adımlar ile yürüyeceÄŸini anlatan Bahçeli, “EgemenliÄŸin yegane sahibinin kayıtsız ÅŸartsız millet olduÄŸuna, siyasi iktidarların meÅŸruiyetinin milli iradeye dayandığına, CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi’nin de milli iradenin hem yasamada hem de yürütmede tecelli ettiÄŸine böylece Türk demokrasisinin geliÅŸtiÄŸine ve güçlendiÄŸine samimiyetle inanıyoruz. GeldiÄŸimiz bu aÅŸamada statüko özlemi çekenler, hayal kırıklığı içindedir. Kriz ve kaostan nemalanan çevreler, intiba ve zemin kaybetmiÅŸtir. 9 Temmuz 2018’den itibaren resmen uygulamaya baÅŸlanan CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi ile kazanan Türkiye olmuÅŸtur. Siyasi istikrar ile çelikleÅŸmiÅŸ kavga ve kutuplaÅŸma bataklığı kurumaya yüz tutmuÅŸtur. CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi, uzlaÅŸma kültürünün siyasette hakim olmasını saÄŸlamıştır. Parlamenter sistemin prangaları ile kısır tartışmalarından Türkiye’nin kurtulması, yeni hükümet sistemi ile temin edilmiÅŸtir. Milletimize ve ülkemize yönelik siyasi ve ekonomik operasyonlara etkin bir ÅŸekilde karşılık verilmesinin vasatı ortaya çıkmıştır” diye konuÅŸtu.
‘KILIÇDAROÄžLU’NUN BAÅžKA BÄ°R BÄ°LDİĞİ YOKTUR’
CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun parlamenter sisteme geri dönmekten baÅŸka söylemi olmadığını belirten Bahçeli, “BaÅŸka bildiÄŸi bir ÅŸey yoktur. Halbuki eski camlar çoktan bardak olmuÅŸtur. Türk milleti geçmiÅŸten ders çıkarmakla birlikte geleceÄŸe iyimser ve ümitle batmaktadır. Parlamenter sistem demek; siyasi anlaÅŸmazlık ve kriz demektir. Parlamenter sistem demek; istikrarsızlığın ve irade kastlarının etkinliÄŸi demektir. Parlamenter sistem demek; koalisyon, kargaÅŸa, huzursuzluk ve umutsuzluk demektir. Geriye dönmek uçuruma sürüklenmektir. Parlamenter sistemi vaat edenlerin, siyasi vizyonu ve ekonomik projesi mefruzdur. Aynı zamanda geleceÄŸin ve milli gerçekleri okuma kabiliyeti de sakat ve sancılıdır. CumhurbaÅŸkanı adayı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun ülkemizin ve milletimizin hayrına aÄŸzından tek bir söz çıkmamıştır. Parlamenter sisteme geri dönmeyi tasarlamak, Türkiye’nin en az 10 yılını çalmaya, tarihin gerisine düşürmeyi planlamak demektir. Zillet ittifakı, zırvanın tutsağıdır. Zillet ittifakı, zalimlerin oyun uÅŸağıdır. Zillet ittifakı terör örgütlerinin, küresel çıkar gruplarının, tefecilerin, mikropların, mihrapların truva atıdır. Bunlar da gelecek yoktur. Bunlara teslim edilecek bir ülke yoktur. Bunların sonu da sonucu da yoktur. CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi’nin birinci dönemi gıpta edilecek kadar baÅŸarılıdır. Bunu göremiyorlar. Türkiye huzur ve istikrar adası gibi sivrilmiÅŸtir. Yeni yönetim sistemi ile ülkemiz her alanda göz doldurmuÅŸ, göğüs kabartmıştır. Ağızlarından düşürmedikleri, güçlendirilmiÅŸ parlamenter sistem, siyasi istikrarsızlık yıllarına duyulan özlemdir” dedi.
