Politika
Bahçeli: Kurduğumuz irtibat ve ilişki ağlarını yeni baştan tefrik etmeye ihtiyacımız var


MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli, Kurban Bayramı nedeniyle yazılı mesaj yayımladı. Bahçeli, dünyanın kaotik bir çıkmaza sürüklenmesine karşın Cumhuriyetin yeni yüzyılında Türkiyenin etkili ve müstesna bir görüntü çizdiÄŸini aktararak, “Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefleri umutları yeÅŸertmiÅŸ, tarihin çaÄŸrısıyla istikbalin çehresini aydınlatmıştır. Toplumsal ve siyasal istikrarı tahkim ve takviye edecek ekonomik toparlanma ve serpilme dönemi de çok şükür ufukta görülmüştür. Bu nedenle ülkemizde anormal hiçbir ÅŸey yoktur. Hatta normalleÅŸme safsatalarıyla milletimizin sinir uçlarını tahriÅŸ edecek gizli gündem teÅŸrifatçılarına ikna olacak ve itibar edecek de olmayacaktır. Gerçekleri çarpıtarak, fason teklifleri sıcak tutarak, fiyaskoya dönmüş anlayışlarını münafık taktiklerle kapatmaya çalışarak kendilerine siyasi nefes borusu açmaya heveslenenlerin gayeleri boÅŸ, gayretleri boÅŸunadır. YumuÅŸama mesajlarına özenle saklanan ve sarılan yalan, dedikodu ve iftira kampanyasının hangi sinsi emellere, hangi sakat hedeflere odaklandığı az veya çok bellidir. Bir yanda yumuÅŸaklık pozu veren, diÄŸer yanda meÅŸrep ve müktesebatında taşıdıkları nefret ve öfkeyi saÄŸanak halinde yaÄŸdıran siyasi hasis ve hırçın zihniyetlerin ikiyüzlülüğü bugünlerde utanç verici düzeylerdedir. KutuplaÅŸmayı törpülemek yerine kurnazca tahrik edenler, husumeti örselemek yerine bayağı ÅŸekilde taçlandırıp tasdikleyenler elbette milletimizin gözünden ve gönlünden kaçamayacak aciz ve acıklı durumdadır. Üstelik fitne fesat kışkırtıcılığı yaparak kutlu davamızı, fedakarlık ve iman numunesi camiamızı Türk düşmanlarının sipariÅŸiyle sorgulamaya, yargılamaya ve terörize etmeye kalkanlar Allahın ÅŸahitliÄŸinde ifade ediyorum ki bedelini adalet ve millet nezdinde çok ağır ödeyeceklerdir.”
DİLEĞİM, TAHAMMÜL SINIRLARIMIZI ZORLAMAKTAN DÖNMELERİDİR
Hak ve hukuklarını savunmanın ÅŸeref konuları olduÄŸunu belirten Devlet Bahçeli, “Ne hakkımızdan ne hukukumuzdan ne de ÅŸerefimizden taviz verilmeyecektir. Puslu havada Müslüman mintanı giyen iblisin ÅŸirret tuzakları boÅŸa çıkarılacaktır. DileÄŸim ve temennim, bayram günleri münasebetiyle herkesin bir vicdan muhasebesi yapması, dürüst ve samimi ÅŸekilde gündemdeki meseleleri ele almaları, sabır ve tahammül eÅŸiklerimizi zorlama yanlışından derhal dönmeleridir. Bayram demek barış, sevgi, hürmet, hatırlama ve kardeÅŸlik demektir. Ancak kardeÅŸliÄŸin veya barışmanın tek yanlı olması akıl dışılıktır. Milli vuslatı siyasi vurgunculukla kundaklamaya azmedenlere müsaade edilmeyecektir. Bayram sürecinde, kendi iç dünyamızı, çevremizle kurduÄŸumuz irtibat ve iliÅŸki aÄŸlarını yüreklice deÄŸerlendirmeye ve yeni baÅŸtan tefrik etmeye müştereken ihtiyacımız olduÄŸu kanaatindeyim. Anlaşılmaktan ziyade anlamaya, dayatmadan ziyade diyaloÄŸa, kutuplaÅŸmaktan ziyade kucaklaÅŸmaya, ihtilaftan ziyade irade ve istikbal mutabakatına doÄŸru kalıcı bir geçiÅŸ saÄŸlam ve sahici adımlarla gerçekleÅŸmelidir. Ne var ki bahse konu bu geçiÅŸ, kalıcı ve köklü olmalıdır” dedi.
GÜÇLÜ BİR DÖNEMİN İHYASINI BAŞARABİLİRİZ
Kurban Bayramının ahlaki ve manevi zenginliÄŸiyle yepyeni bir uzlaÅŸma sürecinin yollarının açılabileceÄŸini belirten Bahçeli, “Karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı güçlü bir dönemin ihyasını da el birliÄŸiyle baÅŸarabiliriz. Ne kadar birlik ve beraberlik içinde hareket edebilirsek o kadar güçlü olacağımız özellikle bilinmelidir. Türkiyenin ve Türk-İslam medeniyetinin maruz kaldığı karanlık senaryoları tesirsiz hale getirmek, üzerimizde oynanan oyunları bozup atmak her ÅŸeyden önce milletimizin engin ve tarihi mukavemetine baÄŸlıdır. DoÄŸudan batıya, kuzeyden güneye büyük bir aile olan Türk milleti; bayram ÅŸuuruyla, adalet ve hakkaniyetin mihveri olduÄŸunu her saha ve zeminde, bunun yanında dosta da düşmana da ispat edecek dirayete, kabiliyete ve kapasiteye fazlasıyla sahiptir. Türkiye ve Türk vatanı 85 milyon Türk vatandaşının yeryüzü cennetidir. Ayrılmamızı, bölünmemizi, birbirimize düşmemizi planlayan tüm odaklara verilecek en etkili cevap tek ses, tek nefes, tek yürek, tek bilek halinde duruÅŸ göstermektir. Çünkü biz Hakkaride kesilen kurbanın duasını TekirdaÄŸda yapan, Şırnakta takdim edilen ikramı Ankarada alan, İstanbulda uzatılan eli Batmanda tutan, Yozgatta akan gözyaşını Mersinde silen büyük bir milletin evlatlarıyız. Besmeleyle kesilen her kurban, sıkılan her el, gülücükler saçan her yüz, hasret akÅŸamlarından sonra ÅŸafakla doÄŸan her vuslat birliÄŸimizin harcı, dirliÄŸimizin haysiyet kubbesidir” ifadelerini kullandı.
Bahçeli, kurban ibadetlerinin kabulünü Cenab-ı Allahtan dilediÄŸini belirterek, “Åžehit ailelerimizin, aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını içtenlikle kutluyorum. Tüm babaların Babalar Gününü tebrik ediyor, en iyi dileklerimi sunuyorum. Yurt içinde ve yurt dışında yaÅŸayan aziz vatandaÅŸlarımıza bilvesile saygı ve sevgilerimi sunuyor, hac farizası için kutsal topraklarda bulunan tüm kardeÅŸlerimizin ibadetlerinin kabulünü niyaz ediyorum. 9 günlük tatil münasebetiyle yola çıkan, tatile giden veya sıla-i rahime seyahat eden vatandaÅŸlarımızın can güvenliklerini riske atmamaları için trafik kurallarına harfiyen uymalarını hassaten rica ediyorum. Bayramımız mübarek, devletimiz ve milletimiz var olsun diyorum. Aziz vatandaÅŸlarımı saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” açıklamasında bulundu.
