Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

BAE: Mahsur kalan 17 bin 498 yolcu tahliye edildi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

BAE Ekonomi ve Turizm Bakanı Abdullah bin Tuk el-Marri, düzenlenen basın toplantısında İranın misilleme saldırıları sonrası sivil havacılıkta yaşanan krize ve tahliye çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hava sahasının uçuşlara kapatılmasının ardından havalimanlarında mahsur kalan yolcular için harekete geçildiğini belirten el-Marri, şu ana kadar gerçekleştirilen 60 tahliye uçuşuyla toplam 17 bin 498 kişinin güvenli bir şekilde ülkeden ayrıldığını aktardı. Tahliye kapasitesini hızla artırmayı hedeflediklerini kaydeden el-Marri, günlük uçuş sayısını 80e, taşınacak yolcu sayısını ise 27 binin üzerine çıkarmayı planladıklarını ifade etti.

KONAKLAMA MASRAFLARINI HÜKÜMET KARŞILIYOR

Ayrıca, uçuş iptalleri nedeniyle BAEde mahsur kalan yaklaşık 20 bin yolcunun mağdur edilmediği ve bu kişilerin otel konaklama masraflarının hükümet tarafından üstlenildiği bildirildi. Tahliye operasyonlarının, hava sahasındaki güvenlik durumu tam olarak normale dönene kadar kademeli olarak devam edeceği belirtildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam