Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

Ayhan Bora Kaplan ve 4 polis hakkındaki ‘Rüşvet’ davası ertelendi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İl Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesinden sorumlu eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alp A., eski Ankara Asayiş Şube Müdürü Oben Ö., Başkomiser Ercan K. ve polis memuru Serdar C.nin hesaplarına yüksek tutarlarda para yatırıldığı iddiasıyla temmuz ayında soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplanın da aralarında olduğu 4ü polis 5 sanık hakkında Rüşvet ve Mal Varlığı Bildirilmesi Kanununa muhalefet suçlarından iddianame düzenlenip, dava açıldı.

Ankara 33üncü Ağır Ceza Mahkemesinde sanıkların yargılanmasına baÅŸlandı. Savunma yapan Alp A., suçlamayı reddederek, “Evimizi kredi çekerek aldık. Mali analizin 16ncı sayfasında adıma 2 tane taşıt bulunduÄŸu kaydedilmiÅŸ. Mal beyanında bulunduÄŸum; ama param yetmediÄŸi için alamadığım kooperatif, şüpheli bulunan ÅŸey. Toplamda da 1 milyon 743 bin lira yatırım hesabında bulunan param. Bütün mal beyanımız bu ÅŸekilde. Bunların tamamını topladığımızda da 7 milyona yakın bir miktar çıkıyor. 24 yıllık kamu görevlisi olan benim ve eÅŸimin bütün mal varlığı bundan ibarettir. Bu durum, MASAK raporu tarafından, Mal varlığı edinmenin mali profile uygun olamayabileceÄŸi ifadeleriyle şüpheli bulunmuÅŸtur. Meslek hayatım boyunca ne kendime ne aileme haksızlık etmedim, herhangi bir haksız menfaat saÄŸlamadım” dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti, sanıkların mal varlıklarına yönelik uygulanan tedbir kararının devamına hükmedip, bir sonraki celsede sanık Ayhan Bora Kaplanın hazır edilmesine karar verdi. Duruşma, 20 Aralıka ertelendi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir