Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Aydın’da sağanak; istinat duvarı çöktü, bazı evleri su bastı

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

AYDINın Söke ilçesinde sağanak nedeniyle istinat duvarının çökmesi sonucu 2 otomobil hasar gördü. İncirliova ilçesinde de bazı evleri su bastı, toprak kaymaları yaşandı.

Söke ilçesine bağlı Sazlı Mahallesinde gece saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle istinat duvarı çöktü. Çökme sonucu bölgede park halinde bulunan 2 otomobilde hasar oluştu. Sazlı Mahallesi Muhtarı Hasan Kahraman, son günlerde etkili olan yağışlarla toprağın yumuşadığını ve özellikle yüksek kesimlerde heyelan riskinin arttığını söyledi.

DERELER TAŞMA NOKTASINA GELDİ

Öte yandan Aydının İncirliova ilçesinde gece boyunca etkisini sürdüren sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Sele neden olan sağanak nedeniyle Eğrek, Arzular, Beyköy, Arpadere ve Palamut mahallelerinde vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağışın etkisiyle debisi yükselen dereler taşma noktasına gelirken, bazı bölgelerde toprak kayması meydana geldi.

YOLUN BİR KISMI ÇÖKTÜ

Palamut Mahallesinde yolun bir kısmı çökerken, ulaşımda aksaklıklar yaşandı. Arzular Mahallesinde de kayan toprak, bir ağacı kökünden sökerek yola sürükledi. Bazı evleri su basarken, yollar da zarar gördü. İhbarla bölgeye sevk edilen Aydın Büyükşehir Belediyesi ve İncirliova Belediyesi ekiplerinin, su tahliyesi ve yol açma çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam