Connect with us

TEKNOLOJİ

Avusturya merkezli oyun yapım şirketinden Samsun’a 2 milyon dolarlık yatırım 

Yayınlanma tarihi:

Türkiye oyun ekosistemi 2022’ye hızlı başladı. Türkiye Girişim Ekosistemi 2022 1. Çeyrek verilerine göre, yatırım miktarı açısından rekor kıran oyun girişimleri, ilk çeyrekte toplam 326 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım adedi olarak en çok ilgi gören dikeyler arasında oyun sektörü öne çıkarken, Türkiye oyun endüstrisi yatırımları açısından Avrupa ülkelerini geride bıraktı. Avusturya merkezli oyun yapım şirketi Mooxer Games, 2 milyon dolar yatırımla Samsun Atakum’da animasyon stüdyosu kurduğunu duyurdu. 

Önceki yıllarda pek çok başarıya imza atan Türkiye oyun sektörü, 2022’ye hızlı başladı. Startups.Watch tarafından yayımlanan Türkiye Girişim Ekosistemi 2022 1. Çeyrek verilerine göre oyun sektörü, yatırım miktarı açısından rekor kırdı. 7 oyun girişiminin ilk çeyrekte toplam 326 milyon dolar yatırım aldığı bilinirken, yatırım adedi olarak en çok ilgi gören dikeyler arasında da oyun sektörü öne çıktı. Türkiye, 2022’nin ilk yarısında 333 milyonluk 13 anlaşmanın tamamlandığı oyun ekosisteminde, Birleşik Krallık, Norveç, Finlandiya ve İsveç gibi Avrupa ülkelerini geride bıraktı. Trendin en yeni takipçisi ise faaliyetlerini Avusturya’nın Viyana şehrinde sürdüren oyun yapım şirketi Mooxer Games oldu. 2 milyon dolarlık yatırımla 40 kişilik bir ekip kuran, Samsun Atakum’da animasyon stüdyosu ve hizmet ofisleri açan oyun yapım şirketi yatırımlarını artıracağını duyurdu. 

Şirket stratejisine ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Mooxer Games Eş CEO’su Şahin Yoğurtçu, “Uzun yıllar Player ve Codec teknolojileri ürettik. Tamamladığımız çok sayıda projenin yanı sıra, yeni projelerimiz de yayına girmeye hazırlanıyor. Dünya çapında bilet rezervasyonu uygulaması- Flynjoys ve Scan Up gibi yeni girişimlerimizi yakında hayata geçireceğiz. Tüm bu projelerden kazandığımız deneyimi Türkiye’de de sürdürmek istiyoruz. Ülkedeki yatırımlarımızı artırarak daha global bir şirket olma yolunda ilerlemek, temel hedeflerimizden biri” diye konuştu. 

3 FARKLI OYUN PROJESİ 

Avrupa’nın farklı şehirlerinde de ofisleri bulunan ve uzaktan çalışma modelini benimseyen oyun yapım şirketi, 100 kişiyi aşkın çalışan kadrosuyla Türkiye’deki oyun pazarına ikisi mobil, biri konsol oyunu olmak üzere 3 farklı oyun projesiyle giriş yapmaya hazırlanıyor. Hazırlık süreci yaklaşık 2 yıldır devam eden bu projelerin 2022’nin son aylarında tamamlanması hedefleniyor. Şirketin oyun projelerine ek olarak animasyon kategorisinde de Ar-Ge çalışmalarına başladığı ve önümüzdeki yıllarda Türkiye’deki en büyük animasyon stüdyolarından birini açmayı planladığı biliniyor. 

BLOKZİNCİRİ TABANLI BİR EKOSİSTEM 

Tüm oyun projelerini kripto teknolojisiyle uyumlu olarak geliştiren Mooxer Games, projelerle birlikte yayımlanmak üzere 12 farklı borsada listelenecek Mooxer Coin projesinin geliştirme süreçlerini de yürütüyor. Tüm projelerde bu para biriminin geçeceğine ve blokzinciri tabanlı bir ekosistem oluşturacaklarına dikkat çeken Mooxer Games Eş CEO’su Muhammed Fatih Geyik, “Mooxer Games olarak, iyi oyun projeleri ürettiğimizde, insanları mutlu ettiğimize inanıyoruz. Ekip olarak motivasyonumuzu sağlayan en önemli etkenlerden birinin bu olduğunu söyleyebiliriz. Kalite standartlarımızı her zaman üst seviyede tutmaya çalıştık. Verimlilik olduğu sürece her çabanın bizi başarıya götürdüğünü deneyimledik. Bu deneyimlerimizi, en iyiye ulaşmak için, yeni geliştirdiğimiz tüm projelerde etkin olarak kullanıyoruz. En büyük hayalimiz sonsuza kadar teknoloji üretmek” ifadelerini kullandı.  

Türkiye’deki çalışmalarının liderliğini, global oyun sektöründe birçok şirket ve projede görev alan Kemal Ufuk Karabey’in üstlendiği oyun yapım şirketi, hedefleri ve vizyonu doğrultusunda birçok farklı ülke pazarına daha faaliyetlerini taşımayı amaçlıyor. 

 

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla