Dünya

Avusturya, ABD’nin askeri uçuşları için hava sahasını kullanmasına izin vermedi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Avusturya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABDye ‘İrana askeri operasyon’ için Avusturya hava sahasını kullanma izni verilmediği kaydedildi. Ülkenin ‘tarafsızlık’ yasasının karara gerekçe olarak gösterildiği açıklamada, ABDden gelen talebe ilişkin bilgi verilmedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Avusturyada koalisyon hükümetinde yer alan Sosyal Demokrat Parti’nin (SPÖ) Aşağı Avusturya Eyaleti Başkanı Sven Hergovich, yaptığı yazılı açıklamada, Avusturyayı aktif bir tarafsızlık politikası izlemeye çağırdı. Hergovich, Savunma Bakanı Klaudia Tannerin, nakliye ve diğer lojistik destekler de dahil ABD ordusunun Körfeze yönelik tek bir uçuşunu bile onaylamaması gerektiğini belirtti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version