Spor
Avrupa ÅŸampiyonu Murat Fırat’a memleketi Åžanlıurfa’da davul ve zurnalı karşılama


Macaristan’ın baÅŸkenti BudapeÅŸte’de düzenlenen Avrupa GüreÅŸ Åžampiyonası’nda altın madalya kazanan Murat Fırat, memleketi Åžanlıurfa’da davul ve zurnayla karşılandı.
Avrupa GüreÅŸ Åžampiyonası’nda Türkiye’ye 7’inci altın madalyasını kazandıran ve olimpik branÅŸta Avrupa ÅŸampiyonu olan Åžanlıurfalı sporcu Murat Fırat, memleketinde çoÅŸkuyla karşılandı. GAP Havaalanı’nda yakınları ve sporcular tarafından davul ve zurnayla karşılanan Fırat, sevenleri tarafından omuzlarda aracına taşındı. Türkiye ve Åžanlıurfa adına Avrupa ÅŸampiyonu olarak yurda dönmenin mutluluÄŸunu yaÅŸadığını belirten Fırat, “Avrupa ÅŸampiyonluÄŸu en büyük hayalimdi. Ãœlkemize altın madalyayı kazandırıp gödere bayrağımızı dalgalandırmak benim için gurur oldu. Önümüzde artık dünya ÅŸampiyonası var. Bu ÅŸampiyonada da altın madalya kazanıp, bayrağımızı göndere çekmek istiyorum” dedi.
Antrenör Esat Yanar ise ekip olarak kısıtlı imkanlarla çalıştıklarına dikkati çekerek, “Åžanlıurfa tarihinde gerçek manada olimpik alanda bir Avrupa ÅŸampiyonasında alınmış bir madalya kazandık. Murat Fırat’a çok teÅŸekür ediyoruz. Biz Åžanlurfa’da ÅŸampiyon yetiÅŸtiriyoruz ama tesis olmadığı için elimizde tutamıyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Fırat’ın, havalanında karşılanması
– Davul-zurna eÅŸliÄŸinde karşılanan Fırat
– Murat Fırat’ın konuÅŸması
– Genel ve detay görüntüler
