Spor
Avrupa ÅŸampiyonu Eylem Engin, Edirne’de coÅŸkuyla karşılandı

Kuzey Makedonyanın Üsküp şehrinde, 9-15 Haziran tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada, Edirneli milli güreşçi Eylem Engin büyük başarıya imza attı. Boris Trajkovski Spor Merkezinde gerçekleştirilen şampiyonada, 73 kiloda mindere çıkan Engin ilk turda bağımsız sporcu Sofia Toloknova’yı 3-0 mağlup etti. Ardından çeyrek finalde Estonyalı Merily Vaester’i 10-0 teknik üstünlükle yenerek yarı finale çıkan Eylem Engin, yarı finalde Macar rakibi Bianka Barany Almasi’yi 6-3’lük skorla geçerek adını finale yazdırdı. Engin finalde de Litvanyalı Greta Tverskyteyi 6-4 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.
EDİRNEDE COŞKUYLA KARŞILANDI
Şampiyonanın ardından memleketine dönen milli sporcu Eylem Engin, ilçe girişinde büyük Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde ilçe meydanına gelen Engine burada çiçek ve hediyeler verildi.
ÇOK HEYECANLIYIM
Engin için düzenlenen törende konuÅŸan SüloÄŸlu Belediye BaÅŸkanı Ormankıran, çok mutlu ve heyecanlı olduÄŸunu belirterek, “İnanın gerçekten çok heyecanlıyım çünkü 10 yıl önce bir ÅŸey söylemiÅŸtik, Çin Atasözü vardır, 10 yılını düşünen aÄŸaç eker, meyvesini toplar ama insana yatırım yapan 100 yıl sonra meyvelerini alır. Biz 100 yıl beklemedik, 10 yıl sonra meyvelerini almaya baÅŸladık. Eylem kızımız geçen yıl dünya ikincisi oldu. Onu güreÅŸirken seyrettim. Bu güreÅŸe de gidecektik ama iÅŸlerimizden dolayı gidemedik. Bundan sonraki müsabakada ona söz veriyorum, ister Türkiyede, ister yurtdışında onun yapacağı güreÅŸe mutlaka gideceÄŸim, onunla birlikte istiklal marşını söyleyip, ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektireceÄŸiz” dedi.
