Türkiye

Atlı kızaklar, Çıldır Gölü’nde tura başladı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Deniz seviyesinden 1959 metre yükseklikte bulunan ve Van Gölünden sonra bölgenin en büyük 2nci gölü olan 124 kilometrekare alana sahip Çıldır Gölünün yüzeyini kaplayan buzun kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Geçen yıllara göre 15-20 gün geç donan gölde, buz tabakasının kalınlığının artmasının ardından atlı kızakçılar da sezonu açtı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Karsın Arpaçay ilçesi Taşbaşı köyünde buz tutan göle inen kızakçılar, bölgeyi gezmeye gelen misafirlerini gezdiriyor. Gölde buz kalınlığının 20 santimetreye ulaştığını ifade eden kızakçılar, “Atlarımızı çıkardık, atlı kızaklarla gezinti yapıyoruz. Mart ayına kadar ağırlamaya çalışacağız” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version