Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Asgari ücreti belirlenirken TÜİK ve ENAG farkı! O ülkede ILO devreye sokulmuştu, ‘Türkiye’ soruldu: ‘Farklı veriler olabilir…’

Çalışanların gözü kulağı asgari ücret zammında.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Asgari ücreti belirlenirken TÜİK ve ENAG farkı! O ülkede ILO devreye sokulmuştu, 'Türkiye' soruldu: 'Farklı veriler olabilir...'
Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Çalışanların gözü kulağı asgari ücret zammında. Asgari ücret artışı beklentileri yükselirken, enflasyon karşısında eriyen maaşlar için Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Yasser Ahmad Hassan önemli açıklamalarda bulundu. TÜİK ve ENAG arasındaki farklı verilerle ilgili tartışmalar sürerken, ILO’nun devreye girmesi halinde nasıl bir yöntem izleneceği merak konusu oldu.

ILO’dan Kritik Değerlendirme: İrlanda Örneği!

Başkent Gazete’den Cemil Cahit Saraçoğlu’na konuşan Hassan, Türkiye’de asgari ücretin belirlenmesinde ILO’nun devreye girmesi halinde izlenecek yol haritasını anlattı. Enflasyonun yüksek olduğu bir dönemde asgari ücrette artış yapılmamasının geçim standartlarını ciddi şekilde bozduğunu belirten Hassan, böyle bir talep gelirse teknik destek sağlayabileceklerini belirtti.

“Önce genel merkezimize Cenevre’ye sorarız. Meksika’da şu an benzer bir süreç yürütüyoruz. Cenevre’den kıdemli bir uzman gelir, hane halkı yaşam maliyetleri ve işletmelerin sürdürülebilirliği konusunda araştırmalar yapılır. İşletmelerin rekabet gücü de göz önünde bulundurulur” dedi.

ILO’nun Ücret Artışına Üst Sınır Koyma Deneyimi

Hassan, 2008-2009 krizinden sonra İrlanda’da benzer bir durumun ortaya çıktığını ve ILO’nun devreye girerek ücret artışlarına 3 yıllık üst sınır koyduğunu hatırlattı. Firmaların rekabet edebilirlik süresinin 3 yıllık olduğunu belirten Hassan, Güney Afrika’daki 2015 yılı örneğini de paylaştı.

TÜİK ve ENAG Verileri Tartışma Konusu

TÜİK ve ENAG arasındaki farklı verilerle ilgili olarak Hassan, “Farklı veriler olabilir. Merkez Bankası’nın verilerine de bakılabilir. Bu, 3’lü tarafın ortak konusudur. Önemli olan üretilen verinin doğrulanabilmesidir” dedi. Türkiye’deki verilerin doğruluğunu belirlemek için çeşitli değerlerin incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam