Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

Ardahan – Bakan Göktaş: 23 yıldır sosyal devlet anlayışını güçlendirmek için çalışıyoruz

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “23 yıldır sosyal devlet anlayışını güçlendirmek için çalışıyoruz. Her bireyin sosyal refahını önemsiyoruz. Kadınların, çocukların, engellilerin, yaşlılara yönelik desteklerimizi ve nitelikli politikalarımızı yürütmeye devam ediyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ardahana geldi. Bakan Göktaş, ilk olarak Ardahan Valiliğini ziyaret etti. Vali Hayrettin Çiçek, eşi Berna Çiçek, AK Parti Milletvekili Kaan Koç, AK Parti İl Başkanı Hakan Aydın, MHP İl Başkanı Turgay Mert ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Çetinkaya tarafından karşılanan Göktaş, “Bu ziyaretler bizim için çok önemli. Hem buradaki yapılan çalışmalar hem vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını doğrudan yerinde görmek hem kuruluşlarımızın ihtiyaçlarını görme imkanı buluyoruz. Kuruluşlarımızın çalışmalarını görüyoruz. Tüm hizmetlerimizi bakanlık olarak hassasiyetle sürdürüyoruz. 23 yıldır sosyal devlet anlayışını güçlendirmek için çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde insanı merkeze alan bir anlayışla politikalar yürütüyoruz. Her bireyin sosyal refahını önemsiyoruz. Kadınların, çocukların, engellilerin, yaşlılara yönelik desteklerimizi ve nitelikli politikalarımızı yürütmeye devam ediyoruz” dedi.

7 BİN 400DEN FAZLA ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRDİK

Bu yılın Aile Yılı olarak ilan edildiğini hatırlatan Göktaş, şunları söyledi:

“Türkiyenin dört bir yanında aileye yönelik farkındalık çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bunun yanı sıra özel sektör, belediyeler, üniversiteler, medya kuruluşları ile iş birlikleri yapıyoruz. Türkiyenin dört bir yanında 7 bin 400den fazla etkinlik gerçekleştirdik. Bu yıl aynı zamanda iki önemli politikayı da hayata geçirdik. Öncelikle evlenecek gençlerin desteklenmesi projemizi yaygınlaştırdık. Doğum yardımı sistemimizi güçlendirdik. Bu yıl itibarıyla doğan her çocuğumuza bir destek sunduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği doğum yardımlarını ödemeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta itibarıyla Türkiye genelinde 220 bin 268 annemizin hesabına ödemelerimizi yapmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 1 milyar 750 milyon liralık ödeme gerçekleştirerek ailelere destek olduk. Ardahanda da 242 annenin hesabına bu desteklerimizi sunduk.”

744 VATANDAŞIMIZA PSİKOSOSYAL DESTEK SUNDUK

Orman yangınlarından etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçtiklerini de söyleyen Bakan Göktaş, “Bilecik, İzmir, Hatayımızda meydana gelen orman yangınları, hepimizi çok derinden üzdü. Bakanlık olarak afetlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza acil ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için hızlıca harekete geçtik. Bu kapsamda Bilecike 1 milyon 460 bin lira, İzmire 5 milyon 800 bin lira, Hataya 5 milyar lira olmak üzere toplam 12 milyon 260 bin lira destek aktardık. 108 personel, 25 araçla 744 vatandaşımıza psikososyal destek sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Afetin ilk anından itibaren tüm ekiplerimizle vatandaşımızın yanındayız. Her hanenin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Süreci titizlikle takip ediyoruz. Tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum. Şehit düşen orman kahramanlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Allah milletimizi her türlü afetten felaketten muhafaza eylesin” diye konuştu.

Bakan Göktaş, valilik sonrası AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, basına kapalı yapılan Danışma Meclisi Toplantısına katıldı.

Haber-Kamera: Deniz BAŞLI / ARDAHAN,

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam