Güvenlik
Apart otel cinayeti davası sanığı: Ateş etmiş olsam durmam, ambulansı aramam
![](https://r.songelisme.com/2024/10/apart-otel-cinayeti-davasi-sanigi-a-388222-son-gelisme.jpg)
![](https://r.songelisme.com/google-news-icon.png)
Sümer Mahallesindeki apart otelin 22 numaralı odasında kalan Selahattin Ayan, 15 Mart 2024te öldürüldü. Arkadaşları Şükrü Çiçek ve Hıdır Üzel (27) polisi arayarak durumu bildirdi. Odaya gelen sağlık ekipleri, Ayanın boğazından silahla vurulduğu belirledi. Evde yapılan incelemede, oda içerisi kuzey duvarında 1 kurşun izi tespit edildi, 2 boş kovan ve deforme olmuş çekirdek bulundu. Deliller doğrultusunda Ayan’ı ölü bulduklarını öne süren 2 arkadaş, cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı. Şükrü Çiçek ve Hıdır Üzel, işlemleri sonrası tutuklandı.
MÃœEBBET HAPÄ°S Ä°STEMÄ° Ä°LE DAVA
Çiçek ve Üzel hakkında Kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Adana 9uncu Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edilen iddianamede, Şükrü Çiçek ile öldürülen Selahattin Ayan arasında geçen WhatsApp görüşmelerinin dökümüne, apartın güvenlik kamera görüntülerine ve Kriminal Polis Laboratuvarı raporuna yer verildi. Davanın ilk duruşması görülürken, tutuklu sanıklar Şükrü Çiçek ile Hıdır Üzel, öldürülen Selahattin Ayanın babası Atilla, annesi Gülcan ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.
BARUT FÄ°LAN KOKMUYORDU
Şükrü Çiçek, Selahattin Ayanın 10-11 yıldır arkadaşı olduÄŸunu belirterek, “Olay günü saat 10.00da Selahattinin yanına gidip, kahvaltı yaptık. 1 saat oturduktan sonra kalktım. AkÅŸama geleceÄŸim diye sözleÅŸtik. Saat 19.00 gibi telefonla konuÅŸtuk. Ne zaman geleceÄŸimi sordu, gelirken Hıdırı da alıp gelmemi istedi. Hıdırı alıp, Selahattinin yanına gittik. Selahattin diye seslendim. Ses gelmeyince elimle tahta kapıyı açtım. İçeri girdim, Selahattin yerde yatıyordu. UyuÅŸturucunun etkisi ile bayıldığını sandım. Hıdıra telefonumu verip, Hemen ambulansı ara dedim. Hıdır, ambulansı ararken boÄŸazında kan gördüm. Yerde telefonları vardı kaybolmasın diye aldım. Sonra silahı geldi aklıma. Yatağının hemen yanındaki kapağı açık kutuya baktım, silah duruyordu. Silahı 2 elimle tuttum. Acaba bununla mı yapılmış diye kokladım, barut filan kokmuyordu. Kaybolmasın diye cebime koydum. Yapmadım, Hıdır da yapmadı. Tek suçum, silahı almaktı. AteÅŸ etmiÅŸ olsam orada durmam, ambulansı aramam, komÅŸuya sormam, kaçar giderdim. Tahliyemi istiyorum” dedi. Hıdır Ãœzel de suçlamaları kabul etmeyerek, Çiçekin savunmalarına katıldığını söyledi. Selahattin Ayan sanıklardan ÅŸikayetçi olurken, mahkeme heyeti Çiçek ile Ãœzelin tutukluluÄŸunun devamına karar verip, duruÅŸmayı erteledi.
![](https://r.songelisme.com/2021/04/songelisme-e1619686428439.png)