Türkiye

Antalya Turizm Fuarı başladı

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ANTALYA, Türkiyenin ve Akdenizin en önemli turizm buluşmalarından biri olan Antalya Turizm Fuarına (ATF 25) ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 7ncisi düzenlenen fuarın açılış töreni, Antalya Valisi Hulusi Şahinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Antalya Turizm Fuarı, bu yıl Türk turizminin kalbi Antalyada, Yüzde 100 Turizm sloganıyla 7nci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar kapsamında, dünya destinasyonlarının temsilcileri, otel grupları, tur operatörleri, acenteler ve teknoloji girişimleri bir araya gelerek Türk turizminin sürdürülebilirliği, yenilikçi uygulamalar ve uluslararası iş birlikleri üzerine değerlendirmelerde bulunacak.

ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen açılış törenine Vali Hulusi Şahin, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, GTM Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, konsoloslar ve çok sayıda sektör temsilcileri katıldı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK BİZİM AÇIMIZDAN KRİTİK ÖNEME SAHİP

Vali Hulusi Şahin, törende yaptığı konuşmada turizm sektörünün çok geniş kapsamlı bir sektör olduğunu belirterek, “Antalya çok özel bir şehir ve turizm pastasından alacağımız daha çok paylar var. Antalya en az 50 yıllık bir serüvende bu noktalara geldi. Sürdürülebilirlik bu hususta bizim açımızdan kritik öneme sahip bir konu. Öncelikle sularımızı korumamız lazım. Doğamızı korumamız lazım. Bizim açımızdan bir numaralı görev sürdürülebilir bir doğayı turizmin hizmetine sunmak. Ürünlerimizi artırarak, katma değeri artırarak, birim turistten alacağımız ürünü, geliri ve imkanı artırarak turizmde gideceğimiz daha çok yer var” ifadelerine yer verdi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

TÜRK TURİZM SEKTÖRÜ DÜNYADA BİR AKTÖR DURUMUNA GELMİŞTİR

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Antalya Turizm Fuarının bölgesel bir turizm fuarı değil, küresel bir turizm fuarı olduğunu vurgulayan Vali Şahin, “Burada pek çok misafirimiz var. Sadece Antalyayı ve Türkiyeyi değil, Doğu Akdenizi, hatta bütün dünya turizmini konuşuyorlar, değerlendiriyorlar. Artık, Türk turizm sektörü dünyada bir aktör durumuna gelmiştir. Dolayısıyla Mısırda bir şey yapılacaksa onu da Türkler yapsın. Suudi Arabistanda da turizm anlamında adımlar atılacaksa onu da Türkler yapsın. Bunu yapacak kapasiteye, kaliteye ve çalışkanlığa sahibiz. Bu çok kıymetli organizasyonun vücuda gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından fuar alanındaki stantları gezen Vali Şahin, fuara katılan sektör temsilcileriyle sohbet etti.

22- 23- 24 Ekim 2025 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuar; paneller, workshoplar, özel sunumlar ve ödül programları gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Haber- kamera: ANTALYA, –

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version