Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

ANTALYA ‘Toprağa Saygı’ yürüyüşü

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

EROZYONLA Mücadele Haftası kapsamında TEMA Manavgat İlçe Temsilciliği tarafından Toprağa Saygı Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında Manavgat TEMA İlçe Temsilciliği üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla Toprağa Saygı Yürüyüşü yapıldı. Atatürk Kültür Merkezinden bando eşliğinde hareket eden grup yürüyüşünü Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde tamamladı. Cumhuriyet Meydanında yapılan törende konuşan Manavgat TEMA Temsilcisi Şenay Malbora, bu yıl Sağlıklı Toprak Sağlıklı Yaşam sloganı ile hareket ederek yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiyede her yıl 642 milyon ton toprağın erozyona uğradığını vurgulayan Malbora, “Topraklarımızın sağlığını korumak tercih değil, hepimizin sorumluluğu. Tükettiğimiz gıdanın yüzde 95ini topraktan sağlıyoruz. Ne yazık ki erozyon ormansızlaşma, yanlış arazi kullanımı, kirlilik gibi faktörlerle toprak sağlığını tehdit ederek verimliğini ve yetiştirilen tarım ürünlerinin besin değerini azaltıyor. Her yıl yaklaşık 12 milyon hektar tarım toprağı bozuma uğrayarak sağlığını ve üretkenliğini kaybediyor” diye konuştu.

Haber-Kamera: Ömer KARÇA/MANAVGAT,

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir