Türkiye

Antalya- Manavgat’ta sezonun ilk deniz kaplumbağası yuvası

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ANTALYAnın Manavgat ilçesinde tespit edilen ilk deniz kaplumbağası yuvası korumaya alındı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Manavgatın Sorgun Boğaz Sahili Mendirek bölgesinde, 18 Nisan 2025 tarihinden itibaren devriyelerini sürdüren DEKAFOK Kıyı Koruma Derneği ekipleri, 9 Mayıs 2025 Cuma günü saha devriyeleri sırasında sezonun ilk deniz kaplumbağası yuvasını tespit etti. Akdeniz Üniversitesi ve Ege Üniversitesi iş birliğiyle, Prof. Dr. Ertan Taşkavak ve Prof. Dr. Hakan Sertin uzmanlığında yürütülen deniz kaplumbağası izleme ve koruma çalışmaları kapsamında belirlenen yuva korumaya aldı.

DEKAFOK Başkanı Seher Akyol, “Manavgat, doğal güzellikleri kadar biyolojik çeşitliliğe sağladığı katkıyla da büyük bir değer taşıyor. Deniz kaplumbağalarının yuvalama süreci, doğayla kurduğumuz dengenin hassasiyetini ortaya koyuyor. Bu süreci yerel halkla birlikte koruyarak, hem insanlar hem de kaplumbağalar için ortak yaşam alanlarını sürdürülebilir kılmak en önemli hedefimiz” dedi.

Diğer yandan koruma süreci kapsamında gece ve sabah devriyeleri, yuva işaretleme ve koruma kafeslerinin kurulumu gibi adımlar uygulanırken, uzmanların sahil boyunca yeni yuvaların tespiti için gözlemlerini sürdürdüğü belirtildi. Sahil kullanımı konusunda ise vatandaşlar bilinçli hareket etmeye çağrılırken, motorlu araçların kumsala girmesinin, sahilde ateş yakılmasının ve çöp bırakılmasının yuvalama sürecini olumsuz etkileyebileceği kaydedildi.

Haber- Kamera: Ömer KARÇA/MANAVGAT, –

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version