Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

ANTALYA Fener alaylı 19 Mayıs coşkusu

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ANTALYAda 20 bin kişinin katılımıyla 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türk halkı, tüm imkansızlıklara rağmen topyekûn verdiği mücadeleyle tüm dünyaya örnek olan büyük bir destan yazmıştır dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün başlattığı milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 105inci yılında; 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Antalyada Büyükşehir Belediyesi tarafından fener alayı düzenlendi. Binlerce vatandaş, saat 19.30da başlayan yürüyüş için saatler öncesinden ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin asılı olduğu meşalelerle varyantta toplandı. 400 metrelik Türk bayrağının açılmasıyla başlayan fener alayına çocuklarıyla katılanlar da oldu. Kentte yaşayan yerleşik yabancıların bir kısmı da yürüyüşe eşlik etti.

Fener alayına yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Vatandaşlar, 2 kilometrelik yolu marşlar eşliğinde yürüdü. Cumhuriyet Meydanında sona eren yürüyüşe Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHPli milletvekilleri, ilçe belediye başkanları katıldı. Yürüyüş yapanlar arasında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasarayın formalarını giyerek kol kola yürüyen gençler de dikkati çekti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, fener alayının sona erdiği meydanda vatandaşa seslendi. Antalyada iki dönem üst üste seçilen tek büyükşehir belediye başkanı olduğunu belirten Böcek, Herkesin başkanı olmaktan bir an olsun vazgeçmeden, söz verdiğim gibi milli bayramlarımızı cesurca, özgürce kutlamaya devam edeceğiz dedi.

TÜM DÜNYAYA ÖRNEK BÜYÜK DESTAN YAZILMIŞTIR

19 Mayıs 1919da yakılan meşale 105 yıldır yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor diyen Başkan Böcek, Varını yoğunu kaybetmiş, aziz vatanın dört bir yanı işgal altındayken, her şey bitti denildiği anda bile, 7den 70e, inançlı Türk halkı, tüm imkansızlıklara rağmen topyekûn verdiği mücadeleyle tüm dünyaya örnek olan büyük bir destan yazmıştır diye konuştu.

Cumhuriyet İçin El Ele Platformu adına İbrahim Daş, Fener alayına katılarak tam bağımsızlık mücadelesine, Cumhuriyete sahip çıkan herkesin yüreğine sağlık dedi.

BURAY COŞTURDU

Konuşmaların ardından şarkıcı Buray sahne alarak meydandaki kalabalık için sevilen şarkılarını seslendirdi. Buraya Antalyalılar da bayrak ve fenerleriyle eşlik etti. Başkan Böcek ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Ecem Naz Batmaz tarafından Buraya çiçek ve Atatürk tablosu takdim edildi. Sanatçı Buray, Antalyalılara Çok güzelsiniz diye seslenerek, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Sesimiz kısılana kadar şarkı söyleyerek bayramımızı kutlayacağız dedi. Buray, sevilen parçalarıyla Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşlara unutulmaz bir konser yaşattı.

HABER Alparslan ÇINAR -Aslı DURAN- KAMERA Mehmet KILIÇASLANANTALYA,

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam