Türkiye
Antalya- Aspendos’a muhteşem final
ANTALYAda bu yıl 32ncisi düzenlenen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, La Traviata adlı opera eseriyle sona erdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce tarihi Aspendos Tiyatrosunda 14 Eylül Pazar akşamı Turandot adlı opera eseriyle startı verilen 32. Uluslararası Aspendos Opera ve Baler Festivalinde Zorba, ardından Kuğu Gölü ile Don Kişot adlı bale, Tosca adlı opera eserleri sahnelendi.
ÖZGÜN VE YENİLİKÇİ YAKLAŞIM
Festivalin perdesi, Özbekistan Devlet Akademik Bolşoy Opera ve Bale Tiyatrosuun rejisöür Konstantin Kamyninin sahneye koyduğu dünyaca ünlü opera eseri La Traviata adlı ile kapandı. Eserin solistlerine, orkestra şefi Viacheslav Chernukho Volich yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik etti. Klasik eserleri özgün ve yenilikçi yaklaşımlarla yorumlamasıyla tanınan, sayısız yabancı sanatçıyı, konuk şefi ve prodüksiyonu sahnesinde ağırlayan Özbek topluluğu, besteci Verdinin dramatik müzikleri eşliğinde Aspendos seyircisine etkileyici bir performans sundu.
Temsili, Antalya Vali Yardımcısı Dr. Suat Seyitoğlu, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Özgür Aslan, Özbekistan Kültür Bakanlığından Saidakhon Dadamirzayeva ile Orifjon Fayziyev, ayrıca Ali Şir Nevai Devlet Opera ve Balesi Tiyatrosundan 10 kişilik heyet izledi. Protokol üyeleri, uluslararası konuklar, sanatseverlerle birlikte Aspendosun görkemli atmosferinde festivalin kapanışına tanıklık etti.
RÜYA GİBİ BİR AKŞAM
Aspendosun büyüleyici atmosferinde özgün anlatımı ve dramatik sahne performansıyla festivalin kapanışına damgasını vuran La Traviata operası, antik tiyatroyu dolduran Antalyalılara, yerleşik yabancılara, farklı ülkelerden tatil için Antalyaya gelen turist gruplarına rüya gibi bir akşam yaşattı. Dramatik ve neşeli sahnelerle dopdolu olan, dekor ve kostümleriyle de göz kamaştıran eserin sanatçıları alkış yağmuruna tutuldu.
Haber- Kamera: Yusuf DEMİR/ANTALYA, –