Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Annesi yanma tehlikesi geçirince itfaiyeci olmaya karar verdi; zorlu parkurda ter döktü

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

BURSA BüyükÅŸehir Belediyesi Ä°tfaiye Daire BaÅŸkanlığı’nda görev yapmak için Ankara’dan gelip, zorlu parkurda ter döken adaylardan Harun Åžentürk (24), 5 yıl önce annesini yanmaktan son anda kurtarınca itfaiyeci olmaya karar verdiÄŸini söyledi. Şertürk, “Babam ile müdahale etmiÅŸtik. Daha önce bilgisayar, yazılım mühendisliÄŸi istiyordum, itfaiyeciliÄŸi tercih ettim” dedi.

Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi Ä°tfaiye TeÅŸkilatı’na 85 itfaiye eri alımı için duyuru yaptı. BüyükÅŸehir Belediyesi Ä°tfaiye Daire BaÅŸkanlığı bünyesinde görev alacak 85 itfaiye erinden biri olabilmek için 900’ü aÅŸkın aday baÅŸvurda bulundu. Türkiye’nin dört bir yanından Bursa’ya gelen yüzlerce aday, önce KPSS puanı ile itfaiye yönetmeliÄŸindeki boy ve kilo ölçümlerine göre sıralandı. Åžartlara uyan adaylardan 396’sı yazılı sınava girmeye hak kazandı. Bu sınavın ardından tüm adayların ‘fiziksel dayanıklılık’, ‘mesleki bilgi ve yeterlilik’ ile ‘araç kullanımı’ testlerine tabi tutulduÄŸunu belirten Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi Ä°tfaiye Müdahale Åžube Müdürü Abdülkadir Albayrak (39), “Güçlü bir itfaiye teÅŸkilatımız var. Yeni baÅŸlayacak 85 personel ile birlikte teÅŸkilatımız daha da güçlenecektir. Åžu an 558 personel, 125 araç ve 28 istasyonda itfaiye hizmetini yürütüyoruz. 2022 yılı içerisinde bugüne kadar 15 bin 23 olaya müdahale ettik. Ä°hbar bize geldikten sonra en kısa sürede olaya müdahale ediyoruz. Bu konuda da Bursa Ä°tfaiyesi olarak oldukça baÅŸarılıyız” dedi.

‘YAÅžANILABÄ°LÄ°R OLDUÄžU İÇİN BURSA’YI TERCÄ°H EDÄ°YORLAR’

Ä°stanbul ve MuÄŸla’nın ardından itfaiye eri alımı için ilana çıkan 3’üncü teÅŸkilat olduklarının altını çizen Albayrak, “Bursa, güzel bir ÅŸehir. YaÅŸam alanı ve sosyal faaliyet olarak çok güzel bir ÅŸehir. Adaylar, yaÅŸanılabilir bir ÅŸehir olduÄŸu için daha çok burayı tercih ediyor. Ä°stanbul ve MuÄŸla alım yaptı, ardından biz ilana çıktık. Åžu andaki personel sayımız yeteri kadar var; daha da güçlenecek tabii ki bunlar. 18 tane Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmet veriyoruz. Ayrıca 3 milyonu aÅŸkın bir ÅŸehir. Trafik yoÄŸunluÄŸu olan bir ÅŸehir. DiÄŸer illeri birbirine baÄŸlayan ÅŸehir olduÄŸundan dolayı sirkülasyonu çok fazla oluyor” diye konuÅŸtu.

‘YAKIT PATLAYARAK ANNEMÄ°N ÃœZERÄ°NE DÖKÃœLDÃœ’

Ä°tfaiye eri olmak isteyen adaylardan Harun Åžentürk de Ankara’da gelerek sınava girdi. Karabük Ãœniversitesi Sivil Savuma ve Ä°tfaiyecilik Bölümü’nden mezun olan Åžentürk, 5 yıl önce annesini yanmaktan son anda kurtarınca itfaiyeci olmaya karar verdiÄŸini belirterek, “Bizim evimizde mangala dökülen mavi yakıt var; ismi ‘reÅŸo’ diye geçiyor. O yakıt patlayarak annemin üstüne ve mutfağın dolaplarına sıçramıştı. Babam ile müdahale etmiÅŸtik. Daha sonra fikirlerim deÄŸiÅŸmeye baÅŸladı, itfaiyeciliÄŸi tercih ettim. Daha önce bilgisayar, yazılım mühendisliÄŸi istiyordum. Fakat kısmet deÄŸilmiÅŸ. Nasibimizde bu varsa güzel olur” dedi.

ZORLU PANKURDA KIYASIYA MÃœCADELE

Bu arada 10 gün süren sınavın ardından puan sıralamasına göre ilk 85’e giren adaylar, BüyükÅŸehir Belediyesi Ä°tfaiye Daire BaÅŸkanlığı bünyesinde çalışmaya baÅŸlayacak. Vakıf Bera Spor Tesisleri’nde uzman ekiplerce hazırlanan parkurda ise adaylar ter döktü. Mekik ve şınav çektikten sonra slalom koÅŸu yapan adaylar, ağırlık taşıyıp engel üzerinden atladı, boru içinden geçti. Hazırlanan kuleye merdiven ile tırmanan adaylar, halat ile yukarıya hortum çekti. Zorlu pankurda mücadele eden adaylar, ardından bahçede itfaiye aracı kullandı. Renkli görüntüler, kameralara da yansıdı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam