Sosyal medyada bizi takip edin

İş Dünyası

Ankara’da yerel market fuarı düzenlendi

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Ankaranın Haymana ilçesinde düzenlenen fuar, 19 Haziranda kapılarını açtı. Türkiyenin dört bir yanından yerel firmaların katıldığı fuarda, yerel marketler züccaciyeden tekstile, oyuncaktan hırdavata kadar pek çok kategoride ürünlerini sergiledi. Fuarı düzenleyen Önder Grup sahibi Önder Bilici, 20 senedir sektörün içerisinde olduğunu ve fuarların genellikle Antalya ve İstanbulda düzenlendiğini belirtti. Bilici, “Yerel marketlerimiz ticareti çevirip, ekonomiye can veriyorlar. Biz de yerel marketlerimize özel bir fuar düzenlemek istedik. Fuarı da Ankaranın Haymana ilçesinde yapmak istedim, Haymanalı olduğum için. Bunu fragman tarzında yaptık, 3üncü günündeyiz, çok kalabalık geçti. Haymanaya da büyük hizmetleri oldu, Haymananın suyunun dünya sıralamasında 2nci olduğunu yeni öğreniyorlar. Bu topraklara böyle hizmet ettiğim için çok mutluyum. Türkiyenin 60 ilinden 300e yakın firmamız geldi. Ticaretlerini yaptılar, farklı firmalarla onları görüştürdük ve böylelikle ürünleri doğru zamanda ve doğru fiyatla aldılar. Bu da şu demektir ki fuarın Türkiye ekonomisine çok büyük bir etkisi olacaktır. Bu halka yansıyacak ve ekonomiye can verecektir” ifadelerini kullandı.

Bilici, “Piyasa şartları yalnızca Türkiyede değil, dünya genelinde sıkıntılar var. Biz üstümüze düşeni yapacağız, herkes benim gibi üstüne düşeni yapıp, doğru malı doğru fiyatla üreticiden tüketiciye ulaştırırsa bir sıkıntı yok. Fahiş fiyatlar yok, esnaflarımız fırsatçılık yapıyor. Burada öyle bir şey yok. Fabrika direkt markete satıyor, market de tüketiciye ulaştırıyor. Bunun için de en doğru seçim buydu. İleride bunun daha iyilerini yapacağım. Ben bir Türkiye vatandaşı olarak bu işin en güzelini yapmak için uğraşacağım” diye konuştu.

Bilici Türkiye genelinde pek çok firmanın fuara katılmak istediğini ancak mekan nedeniyle yer veremediklerin söyledi. Organize edilecek diğer fuarlara daha birçok firmanın katılacağını ekledi.

Fuara katılan İLBAYS Solingen firma yetkilisi Şerife Kınaç Çakır, “Türkiyede ilk ve tek olan Önder Grup Yerel Market Fuarına biz de katılmak istedik. Ürünlerimiz Avrupa menşeilidir, Avrupadan gelen ürünlerimizi Önder Grup aracılığıyla yerel marketlere tanıtmak istedik. Fuarın 3üncü, günü 1 gün daha sürecek. Her gün bir öncekinden daha güzel geçti. Alışverişlerimiz oldu, yeni müşterilerimiz ile tanıştık ve ürünlerimizi farklı marketler kanalıyla sergilemiş olacağız. Çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

ÖNDER GRUPA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Fuarda stand açarak ürünlerini tanıtan HANGAR firma yetkilisi Osman Yeşilkaya ise Önder Grupa teşekkür ederek, “Önder Grup bizim gibi tedarik zincirinde yer alan firmalar ile katılımcıları bir araya getiriyor. Bunun bize artıları çok fazla, bizim gibi satın alma market gruplarının en zengin çeşidi bulabildiğimiz alanlardan birisi fuarlardır. Fuarlar ülkemizde yaygın bir hale geldi ve bu durum bizim için çok önemli; çünkü tedariğimizi aynı anda görebiliyoruz, bütün gruplara siparişlerimizi geçebiliyoruz, zengin çeşitleri bir arada görebiliyoruz. Ülkenin her ilinde ticaret yapan marketçileri bir araya getirip, tedarik zincirini hızlandırması, ticareti hızlandırdığı için Önder Grupa çok teşekkür ediyorum. Fuardan çok memnunuz” diye konuştu.

FUAR, PİYASALARI DAHA HAREKETLİ HALE GETİRİYOR

Fuarın ekonomiye olumlu katkılar sağladığını kaydeden Kahramanmaraş merkezli Hocaoğlu Akdeniz Marlon Tavacı firması sorumlusu Umut Çetinkurt, “Bizim gibi üreticilerin ürünlerini marketler zincirine tanıttığı için Önder Grupa teşekkür ediyoruz. Ülkemiz şu anda zor bir dönemden geçiyor, böyle bir dönemde üretici ve tüketicilerin bir araya gelip, ürünleri bu şekilde pazarlamasından dolayı mutluyuz. Piyasadaki durgunluktan dolayı bu şekil fuarların düzenlenmesiyle piyasalar daha haraketli hale geliyor” dedi.

MARKETLERİN SATIN ALMA İŞLEMLERİ DAHA KOLAY HALE GELDİ

Nevgross Market firması sahibi Selim Özaltın da Önder Grup ile senelerdir çalıştıklarını vurgulayarak, “Ankaradaki firmaları ilk defa tanıtan, bir araya getiren Önder Bey oldu. Bu tip fuarlar daha önce Türkiye çapında ağırlıklı olarak ithalat firmaları ile İstanbul merkezli firmalarla Antalyada yapılıyordu. Bu nedenle Ankaradaki çoğu büyük firma veya Anadoludaki birçok firmanın gitme durumu olmuyordu. Ankarada ilk defa oluyor ve buradaki marketlerin satın alma işlemleri daha kolay bir hale geldi. Bu açıdan iyi, burada önemli olan firmaların, satın alımcılarının detay ürünleri görebilmesi. Ayrıca yüzlerce firmanın ürünlerini gördükleri için ufukları genişliyor. Piyasadaki trend ürünleri tanıma imkanı oluyor. Diğer taraftan imalatçı firmaların da yaz ayı nedeniyle sakin geçen bir dönemde ürünlerinin satılmasına faydası oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Ankara'da yerel market fuarı düzenlendi. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

  • Ankara'da yerel market fuarı düzenlendi. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

  • Önder Grup sahibi Önder Bilici. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

Continue Reading
Reklam