Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

Ankara’da DEAŞ operasyonunda 5 şüpheli tutuklandı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ANKARA’da DEAŞ terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 10 şüpheli, yakalandı. Şüphelilerden 5’i tutuklandı, 4’ü adli kontrolle serbest bırakıldı, 1’i ise sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi’ne teslim edildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, DEAŞ mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 10 şüpheli, 25 Aralık’ta düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Delillerin incelenmesinde, örgüt yönetimi tarafından mensuplarına gönderilen talimatlar, örgüt mensupları tarafından çatışma bölgelerinde yapılan eylemlere ilişkin çok sayıda video, örgütsel doküman, örgüt içerisinde çekilmiş silahlı fotoğraflar bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde işlemleri tamamlanan 10 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 4’ü adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken; 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılıkça serbest bırakılan 1 şüpheli ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam