Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Ankara – Ormanda bulunan yavru ayı ‘Bulut’a özel bakım

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

KARABÜKte ormanda bulunduktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerince bakılan yavru ayı Bulut, günde 6 kez özel gıdalar ve vitamin takviyesi ile besleniyor.

Orman işçileri tarafından Karabükün Yenice ilçesinde ormanda bulunan yavru bozayıya, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki DKMP ekipleri sahip çıktı. Yapılan incelemede yaklaşık 1,5 aylık olduğu tahmin edilen yavru ayının, yorgun düştüğü belirlendi. İlk olarak Karabükte yapılan müdahalenin ardından yavru ayı Bursadaki DKMP 2nci Bölge Müdürlüğüne bağlı Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Ovakorusundaki ayı barınağına götürüldü. Burada bakıma alınan yavru ayının ölçümlerinde 2,7 kilogram olduğu tespit edildi.

İSMİNİ BAKICILAR KOYDU

Genel sağlık durumu ve iştahının iyi olduğu tespit edilen yavru ayıya, bakımı yapılan personel tarafından Bulut ismi verildi. Yavru boz ayıya barınak ekipleri, anne şefkatiyle yaklaşıyor ve besleme ile bakımına büyük özen gösteriyor. Gelişiminin sağlıklı olması için günde 6 kez özel gıdalarla beslenen ve vitamin takviyesi verilen ayının, merkezdeki bakımının 4 ay sürmesi planlanıyor. Yavru ayı, bakımlarının tamamlanmasının ardından bahçe kısmına alınacak.

Haber: ANKARA,

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir