Ekonomi

Ankara – Bakan Uraloğlu: Elektrikli skuterler ile 72,5 milyon gönderi sahibine ulaştırıldı

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT gönderi dağıtımında kullanılan elektrikli skuterler ile bugüne kadar yaklaşık 72,5 milyon adet gönderinin sahiplerine teslim edildiğini açıkladı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yazılı açıklamasında elektrikli skuterlerin PTT bünyesinde ilk olarak 2021 yılı itibarıyla kullanılmaya başlandığını anımsatarak, fosil yakıt kullanımının önüne geçildiğinin altını çizdi. 2021de 100 adet elektrikli skuter ile başlayan uygulamanın, 2025 Ekim ayı itibarıyla 1050 adet elektrikli skuter ile devam ettiğini belirten Uraloğlu, “Ulaşım konusundaki yeni eğilimler ve ihtiyaçlar doğrultusunda bakanlık olarak doğa dostu uygulamalar geliştirmeye devam ediyoruz. PTT dağıtım görevlileri fosil yakıt kullanan araçlar yerine yeşil enerji kullanan elektrikli skuterler ile gönderi teslimi yapıyor, bu sayede karbon emisyonunu azaltıyor. Ayrıca trafiğin yoğun olduğu bölgelerde yüksek hareket kabiliyeti ile zamandan tasarruf edilmesini de sağlıyor” ifadelerini kullandı.

241 BİN 500 LİTRE FOSİL YAKIT KULLANIMININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

PTTnin elektrikli skuterleri kullanmaya başlamasından bu yana kargo hariç yaklaşık 72,5 milyon gönderinin sahiplerine ulaştırıldığının altını çizen Uraloğlu, “Elektrikli skuterler ile gönderi dağıtımında 8 milyon kilometre mesafe ve 241 bin 500 litre fosil yakıt kullanımının önüne geçildi. Daha etkin ve hızlı bir şekilde dağıtım yapılarak dar ve araç hareketliliğinin zor olduğu alanlarda hızlı ve çevreci bir ulaşım yöntemiyle gönderilerin teslimi gerçekleştiriliyor. Ayrıca yaya olarak dağıtım yapılmasına kıyasla yüzde 20 zamandan tasarruf ediliyor” açıklamasında bulundu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Elektrikli skuterlerin hızının saatte 25 kilometreye çıkabildiğini ve tek şarj ile 40 kilometre mesafe gidebildiğini kaydeden Bakan Uraloğlu, “Kullanılmaya başladığı günden itibaren Ankarada 18 milyon, İstanbulda 22,4 milyon ve İzmirde 4,8 milyon olmak üzere üç büyük ilde toplam 45,2 milyon gönderi dağıtıldı. Söz konusu illerdeki elektrikli skuter ile dağıtılan gönderi adedi, toplam gönderi adedinin yüzde 62sine karşılık geliyor” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Haber: ANKARA,

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version