Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

ANKARA – Bakan Uraloğlu: Deprem bölgesine 51,1 milyar lira ulaştırma harcaması yapıldı

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından, deprem bölgesine yönelik 51,1 milyar lira ulaştırma harcaması yapıldığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin 2nci yılına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, 11 ili etkileyen depremlerin ardından, ilk andan itibaren sahada olduklarını belirterek, “Bölgenin fiziksel koşullarının iyileştirilmesi ve hasarlarının giderilmesi amacıyla 39,5 milyar lira yatırım ile 11,6 milyar lira cari olmak üzere 51,1 milyar lira harcama yaptık” dedi.

142 KİLOMETREDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Kalıcı deprem konutlarının yapımı sürerken, bu bölgelerin bağlantı ve imar yollarının Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını aktaran Uraloğlu, “Bu kapsamda 8 ilde, 26 ayrı kesimde toplam 336 kilometre uzunluğunda bağlantı ve imar yolunun, altyapılarıyla birlikte imalatlarına süratle başlanmış olup, çalışmalar devam etmektedir. 142 kilometrede ise çalışmalar tamamlandı” ifadelerini kullandı.

1060 KİLOMETRELİK HATTI DEMİR YOLU İŞLETMECİLİĞİNE AÇTIK

Depremde, Mersin-Adana-Toprakkale, Toprakkale-İskenderun, Malatya-Yolçatı hatları olmak üzere 1275 kilometrelik demir yolu hattının hasar gördüğünü anımsatan Bakan Uraloğlu, depremin ardından hızla yapım onarım çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Uraloğlu, “1060 kilometrelik hattaki çalışmaları tamamlayarak, demir yolu işletmeciliğine açtık. Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı kesiminde de çalışmalara 2 etap halinde devam ediyoruz. Gölbaşı-Narlı-Nurdağı kesimindeki çalışmaları tamamladık. Gölbaşı-Malatya arasında yüzde 98 ilerleme kaydederek sona yaklaştık” açıklamasında bulundu.

Hatay Havalimanının 3 bin metrelik pistinde depremden dolayı ağır hasar oluştuğunu anımsatan Uraloğlu, “Havalimanını 9 Şubat 2023ten itibaren yalnızca görerek uçuş şartlarında ambulans, insani yardım, VIP ve askeri amaçlı olmak üzere helikopter uçuşlarına, 12 Şubat 2023 tarihi itibarıyla da insani yardım, ambulans ve askeri uçak trafiğine açtık. Sonrasında da altyapının inşası için gerekli çalışmaları başlattık. 3 bin metre uzunluğundaki en geniş gövdeli uçakların dahi inebileceği şekilde yaptığımız pist çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz” diye konuştu.

1400E YAKIN KALICI BAZ İSTASYONU KURULUMU SAĞLANDI

İşletmeciler tarafından deprem bölgesine 500e yakın mobil, karavan ve römork tipi baz istasyonu, 3 bin 500e yakın jeneratör ve 8 acil iletişim aracı sevk edildiğini bildiren Bakan Uraloğlu, “Bakanlığımız ile BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından yürütülen, özellikle afet ve acil durumlarda ilgili bölgeye sevk edilmek üzere hazırda bulundurulan 36 römork tipi mobil baz istasyonu ile ULAK Haberleşme A.Ş.nin de hazır bulundurduğu 4 mobil baz istasyonu; Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerine yönlendirildi” bilgilerini paylaştı.

TÜRKSAT tarafından ise 163 noktaya ücretsiz VSAT uydu terminali ile kablosuz erişim noktaları kurulduğunu aktaran Uraloğlu, devamında şunları ifade etti:

“Konteyner kentlere fiber bağlantı, kablosuz internet hizmeti ve TÜRKSAT 5B üzerinden uydu internet hizmeti götürüldü. Ayrıca, konteyner kent ve çadır kentlerin mobil kapsama ihtiyaçları karşılandı. Deprem bölgesinin yeniden imar ve inşası kapsamında, haberleşme altyapıları için işletmecilerin gerekli planlamaları yapmaları ve 1400e yakın kalıcı baz istasyonu kurmaları sağlandı”

Haber: Umutcan ÖREN/ANKARA,

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir