Türkiye

Ankara – Bakan Kurum’a ‘deprem bölgesi’ teşekkürü

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün Trabzonda çeşitli programlara katılıp, esnafı ziyaret etti. Vatandaşlar, deprem bölgesinde yapılan hizmetler için Bakan Kuruma teşekkür etti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Murat Kurum, dün Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Trabzona gitti. Bakan Kurum, Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, bölge milletvekilleri ve belediye başkanlarının yanı sıra Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Levent Sungur ve Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp ile Uzunkum Yaşam Alanı Proje sahasında incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, 734 bin metrekare olarak planlanan ve ilk etabında 300 bin metrekarelik kısmı tamamlanan projeyle ilgili, TOKİ Başkanı Sungur ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Gençten bilgi aldı. Akçaabattan Ortahisara kadar devam eden sahil şeridini kapsayan projenin görsellerini inceleyen Bakan Kurum, bisiklet ve yürüyüş yollarının kesintisiz devam etmesi için Başkan Gençe talimat verdi. Bakan Kurum, “Sahilde 8-9 kilometre kesintisiz yürüyüş yolu olsun. Ekolojik köprü ile şehre bağlamış oluyoruz. Buralara 1-2 köprü daha koyup şehirle sahili birleştirip bir yürüyüş aksı, bisiklet yolu oluşturulur. Hatta ara ara gazebo (kameriye), bank konur, insanlar denize karşı oturur. Böyle bir düzenlemeyi burada yapalım” dedi.

CAZİBE MERKEZİ

Ticari alan gibi yapılar yerine yeşil alanların artırılması gerektiğini söyleyen Bakan Kurum, “Burayı daha çok insanların yeşille iç içe olduğu bir proje olarak değerlendirmek lazım. Böyle binadan ziyade vatandaşımızın ihtiyaçları giderilebilsin. Burası bir cazibe merkezi olsun ama ticari alanları da azaltmakta fayda olabilir” diye konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Bakan Kurum, Kahramanmaraş Caddesinde de esnafı ziyaret edip vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Kurumu Trabzona hoş geldin tezahüratlarıyla karşılayan kent halkı, deprem bölgesindeki çalışmalarla ilgili teşekkürlerini iletti. Bölge halkından biri, “Özellikle deprem bölgesindeki yaptıklarınızdan dolayı Türkiye sizi unutmayacak” ifadelerini kullandı. Bakan Kuruma Pazarkapı Kentsel Dönüşüm alanı ziyareti sırasında da bir başka kişi, “Gördük, Doğuya neler yaptınız öyle? Allah razı olsun” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Ardından Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Proje alanını ziyaret eden Bakan Kurum, beraberindekilere, “Burası Trabzonun en güzel yeri olacak” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Daha sonra Pazarkapı Kentsel Dönüşüm alanına geçen Bakan Kurum, burada da minibüsçülerle ve esnafla sohbet etti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Haber: ANKARA,

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version