Sosyal medyada bizi takip edin

Teknoloji

Amazon Distill ile Toplantılar Özetlenebilecek!

Amazon, yenilikçi teknolojilerine bir yenisini daha ekleyerek “Distill” ismini duyurdu. Bu teknoloji ile birlikte toplantılar özetlenebilecek.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Amazon CTO’su Werner Vogels günlerini nasıl geçiriyor? Görünüşe göre: AI destekli toplantı özetleme uygulamaları oluşturmak. Bu hafta Vogels’in kişisel blogunda yayınlanan bir gönderide, konferans görüşmelerini yazıya dökmek ve özetlemek için “OCTO” (CTO Ofisi) ekibiyle birlikte geliştirdiği açık kaynaklı bir uygulama olan Distill’i ayrıntılarıyla anlatıyor. Distill bir toplantının ses kaydını alır (MP3, FLAC ve WAV gibi formatlarda), bunu analiz eder ve yapılacaklar listesinin yanı sıra bir özet oluşturur. İsteğe bağlı olarak bu özeti ve listeyi özel entegrasyonlar aracılığıyla Slack gibi platformlara aktarabilir.

Amazon’un CTO’sundan bir uygulamadan beklenebileceği gibi Distill, hesaplama açısından ağır işleri yapmak için bariz bir şekilde ücretli Amazon ürünlerine ve hizmetlerine güveniyor. AWS Transcribe, Distill’in transkripsiyonunu gerçekleştirir; Amazon S3, toplantı ses dosyaları için depolama alanı sağlar ve Amazon’un üretken yapay zekâ geliştirme paketi Bedrock, özetlemeyi yönetiyor.

Distill’in benzersiz özelliklerinden biri, toplantı özetlemeyi hangi yapay zekâ modelinin gerçekleştireceğini seçmenize olanak sağlamasıdır. Varsayılan olarak Anthropic’in Claude 3 ailesinden orta seviye bir model olan Sonnet’tir. (Amazon’un Anthropic’teki büyük payının bu tasarım kararıyla bir ilgisi olabilir.) Ancak Bedrock’ta barındırılan herhangi bir model, Meta’nın Llama 3’ü ve yapay zekâ girişimleri Mistral, AI21 Labs ve Cohere’in modelleri gibi çalışacaktır.

Vogels, Distill’in hata yapmayacağına dair söz vermiyor.

“Unutmayın, yapay zekâ mükemmel değil” diye yazıyor. “Geri aldığımız özetlerden bazılarında Manüel olarak düzeltilmesi gereken hatalar var. Ama sorun değil, çünkü bu yine de süreçlerimizi hızlandırıyor. Bu sadece, hâlâ anlayışlı olmamız ve sürece dâhil olmamız gerektiğinin bir hatırlatıcısıdır. Eleştirel düşünme artık her zaman olduğu kadar önemli.” Diye sözlerini sonlandırdı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam