Kültür
Altın Portakal 62’nci kez perdelerini açtı
Bu yıl 62ncisi düzenlenen Türkiyenin en uzun soluklu film festivali olan Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı. Festivalin simgesi olan elinde altın renkli portakal tutan Venüs heykeli de haftalar önce şehrin farklı noktalarına yerleştirildi. Festivalin merkezi olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ise festivalin afişleriyle donatılırken, park içerisi de festivale uygun ışıklandırıldı.
Bu sene Kalpten sloganıyla düzenlenen festival, film gösterimleriyle başladı. Sabah saatlerinde AVMdeki salonlarda yapılan özel gösterimlerle birlikte, AKM Perge Salonunda da bu yıl çocuklar için düzenlenen özel kuşak kapsamında Buffalo Kids filminin gösterimi gerçekleştirildi. Festival, bu akşam düzenlenecek olan Gelin Takımı 2 filminin galasıyla resmen başlamış olacak. Galaya filmin oyuncuları Nilperi Şahinkaya, Ecem Erkek, Baran Bölükbaşı, yönetmen Doğa Can Anafarta ile ekip üyeleri katılacak.
Festivalin resmi açılışı ise yarın düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek. Tören öncesinde vatandaşların heyecanla bekleyip takip ettiği, usta sanatçıların katılımıyla düzenlenecek geleneksel kortej düzenlenecek. Saat 15.30 AKM önünden başlayacak olan kortej, 100üncü Yıl, Güllük ve Atatürk caddelerini takip ederek Karaalioğlu Parkında sona erecek. Kırmızı halı geçişinin de yapılacağı açılış töreni ise kortejin ardından saat 19.00da Cam Piramitte düzenlenecek. Açılış töreninde Onur Ödülleri bu yıl usta isimler Serap Aksoy ve Settar Tanrıöğene, Sinema Emek Ödülü Feride Çiçekoğluna, Genç Sinemacı Başarı Ödülü ise Cansu Baydara takdim edilecek. Aynı gecede Başarı Ödülleri ise Merve Dizdar ve Selahattin Paşalıya takdim edilecek.