Politika

Alpay: “Öğrenciye ücretsiz yemek, mahkuma af, esnafa destek”

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Türkiye OECD ülkeleri arasında haftada en az bir kez parası olmadığı için yemek yiyemeyen öğrenci oranının en yüksek olduğu ülke 

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı gazeteci Hüseyin Alpay, Türkiye’nin 37 OECD ülkesi arasında yüzde 19,2 ile son 30 günde haftada en az bir kez yiyecek parası olmadığı için yemek yiyemeyen öğrenci oranının en yüksek olduğu ülke olduğunu söyledi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Hüseyin Alpay, çocukların fiziksel gelişiminde yeterli ve güvenli gıda tüketmelerinin önemine dikkat çekerek, “Ülkede zirveye ulaşan yoksulluk, evlatlarımızın yetersiz beslenmelerine neden oluyor. Ücretsiz okul yemeği en temel haktır. Şubat 2023’te başlatılan anaokullarına besin desteği hizmeti bile ekonomik koşullar gerekçe gösterilerek deprem bölgesi haricinde durduruldu. Türkiye 37 OECD ülkesi arasında yüzde 19,2 ile, son 30 günde haftada en az bir kez yiyecek parası olmadığı için yemek yiyemeyen öğrenci oranının en yüksek olduğu ülke oldu. Böyle reel gerçekler ortadayken, iktidarın bu meseleyi de görmezden gelmesi kabul edilemez. Bir an önce devlet okullarında bir öğün yemek verilmesi kamuoyunun beklentisidir.” dedi.

“Genel af ve ehliyet affı ile insanlara yeni bir şans verilmeli”

Açıklamalarında genel af beklentisine de değinen MİLLİ SOL Genel Başkanı Hüseyin Alpay, “Kader mahkumlarına ve siyasi tutuklulara yeni bir şans verilmelidir. Binlerce şoför esnafının el konulan ehliyetleri için de ölümlü/yaralamalı kazalara karışmayanlar için ehliyet affı yasalaştırılmalı, insanların ekmek parası için çalışmalarının önü açılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

“Bağkur reformu acil ihtiyaç”

Alpay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1,5 yıl önce verilen Bağkur prim eşitleme sözünün yerine getirilmediğini hatırlatarak, Bağkurlu esnafın zor günlerden geçtiğini, kapsamlı bir Bağkur reformu ile sayıları 5 milyona yaklaşan Bağkur’luların sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version