Dünya

Almanya: Refah’a geniş çaplı saldırı, insani bir felaket olur

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

– İsrail’in Refah’a yapılacak saldırıların planlama aşamasına geçtiğini duyurmasını takiben Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, kente yapılacak saldırının insani bir felakete dönüşeceğini açıkaldı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock’un bugünkü açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Zaten Refah’taki acıların tarifi mümkün değil. Son derece dar bir alanda 1,3 milyon insan çatışmalardan korunmak için sığınak arıyor. İsrail Ssavunma Kuvvetleri’nin Refah’a geniş çaplı bir saldırısı, insani bir felakete dönüşebilir. Gazze halkı buharlaşıp havada kaybolamaz.

İsrail Hamas’a karşı kendini savunmalı. Aynı zamanda sivillerin acılarını hafifletmek için elinden geleni yapmalıdır.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Bu nedenle, rehineleri nihayet evlerine ulaştırmak için de bir insani duraklama daha gerekiyor. Gelecek hafta İsrail’i ziyaret ettiğimde oraya nasıl gidilir gündemimde olacak.”

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version