Ekonomi
Akasya ve Akbatı, Istanbul Tech Week’in ‘teknoloji deneyim alanı’ sponsoru oldu
Akyaşam Yönetim Hizmetleri A.Ş. projelerinden Akasya ve Akbatı, iş ve teknoloji dünyasını bir araya getiren 3’üncü Istanbul Tech Week’in ‘teknoloji ve deneyim alanı’ sponsoru oldu. Akyaşam Yönetim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Levent Çanakçılı etkinliğin ikinci gününde gerçekleşen ‘Web3 Strategies for Corporates’ paneline katılarak dünyada ve Türkiye’de şirketlerin Web3 uygulamaları ve Web3’ün geleceği hakkında bilgiler paylaştı.
Nisan ayında piyasaya sürdükleri Akasya Token’dan bahseden Akyaşam Yönetim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Levent Çanakçılı, “Akasya Token, geçtiğimiz günlerde The Hammers Awards’ın yeni kategorisi “En İyi Blockchain Takımı” kategorisinde GÜMÜŞ ödül almaya hak kazanmış ve bu kategorideki tek ödülün sahibi olmuştu. Fayda amaçlı olarak tasarlanan Akasya Token’ı Nisan 2022’de piyasaya sürdük. Türkiye’nin ilk AVM kriptovarlığı olan Akasya Token ile aynı zamanda Avrupa ve Türkiye’de ilk kez bir sadakat programı blockchain’e dönüştürülmüş oldu” dedi.
İlk 6 ayda token sahiplerine birtakım faydalar sunduklarını ifade eden Çanakçılı “Kitleme ve yakma yapılarını kurduk. Özellikle yemek menüleri bize başarının sırrının mideden geçtiğini kanıtladı. Bu anlamda kampanya katılımlarında çok ciddi bir artış olduğunu söyleyebilirim. Önümüzdeki günlerde Muhteşem Cuma’da sürpriz kampanyalar hayata geçirmek, Akasya Token sahiplerine sunduğumuz ayrıcalıklar dünyasını genişletmek kısa vadeli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bunların yanı sıra uzun vadede ise sahip olduğumuz mobil uygulamamızı merkeziyetsizleştirmek yönünde hedeflerimiz mevcut. Sonrasında onun üzerinden de sunacağımız birçok faydamız olacak. Müşterilerimize Akasya Token vermek ve sadakat programını bu şekilde ilerletmek gibi planlarımız var” açıklamalarında bulundu.
“SANAL DÜNYAYLA GERÇEK DÜNYA BÜTÜNLEŞİYOR”
Çanakçılı global örneklerden yola çıkarak önerilerde bulunduğu sözlerine şöyle devam etti:
“Global örneklere bakacak olursak sırf metaverse ve NFT’ye olan ilgiyi kendileri de deneyimleyip bu dünyada yer almak adına NFT yapan firmaları satın alan büyük markalar var ve başarı sağladılar. Ayrıca çalışanlarının ve müşterilerinin metaverse ve NFT ile ilgili eğitim alabileceği gamification’lar yaratan büyük markalarla da yavaş yavaş karşılaşmaya başladık. Kendi deneyimlerimden de örnek vermek gerekirse yaklaşık bir buçuk aydır kullandığım bir mobil uygulama var. Yaptığınız antrenmanlarda size token kazandırıyor. Kazandığınız tokenları kullanabiliyor veya nakde dönüştürebiliyorsunuz. Bu gibi uygulamalarla birlikle sanal dünyayla gerçek dünya bütünleşiyor. Ben normalde haftada iki gün yürüyüş yaparım. Bu uygulamayı kullanmaya başladıktan sonra her gün yürümeye başladım. Özellikle spor giyim markalarının bunun gibi bir uygulamayı bir sadakat programı şeklinde uygulamaya geçirmesinin çok doğru olacağını düşünüyorum”
“GELECEĞE EN HAZIR ALIŞVERİŞ MERKEZİ OLMAK İÇİN YOL ALIYORUZ”
Oturumda regülasyonların Web3 için destekleyici olmasının da altını çizen Çanakçılı, “Devletlerin regülasyonlarını yaparken yasaklayıcı değil, düzenleyici olması çok önemli. Türkiye tarafına bakacak olursak 2023’te bir dijital para gelmesi planlanıyor. Şu anda görünen o ki bu teknolojilerin dışında kalmak istemeyen ama bir yandan da bunu anlamaya çalışan, bu nedenle bazı kısıtlamalar da getirmeye başlayan bir Türkiye var. Biz Akasya olarak belli altyapıları hazırlıyor ve deneyimliyoruz. Ekiplerimizin kaslarını bu konularda kuvvetlendiriyor, geleceğe en hazır alışveriş merkezi olmak için yol alıyoruz” dedi.